Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Brottsförebyggande arbete med landsbygden i fokus 

När vi ser till trygghetsmätningen 2020 kan vi konstatera att oron för att drabbas av inbrott är en återkommande källa till otrygghet på landsbygden. I de medborgarlöften som Älmhults kommun och polismyndigheten kommit överens om för år 2021 finns detta med som ett prioriterat område. Under veckan genomfördes dialoger med fokus på landsbygden.

Bland våra löften återfinns att etablera ett brottförebyggande nätverk i samverkan mellan kommun, polis och näringsliv, genomföra gemensamma medborgardialoger och öka antalet aktiva hushåll i Grannsamverkan. 

Landsbygden i fokus

- Under veckan har vi fokuserat på landsbygden genom såväl digital dialog om trygghet med LRF och uppstart av ett nytt Grannsamverkans område utanför Liatorp. Vi träffade engagerade grannar som nu går tillsammans för att förebygga inbrott, säger Håkan Helgesson, kris- och beredskapsstrateg.

- Med enkla brottsförebyggande åtgärder och samverkan mellan grannar kan man minska risken för att drabbas av inbrott, säger Staffan Käll kommunpolis. 

Förutom att presentera statistik över brott som inträffat på landsbygden diskuterades även vad man själv kan göra för att minska risken för att bli drabbad av inbrott. Läs gärna mer på Polisens hemsida Länk till annan webbplats.

Tillsammans gör vi skillnad

Alla kan inte göra allt men alla kan göra något – tillsammans kan vi verkligen göra skillnad! 

Intresserad av att veta mer?

Kolla gärna på www.grannsamverkan.se Länk till annan webbplats.  eller kontakta Staffan Käll kommunpolis för Älmhults kommun via mail staffan.kall@polisen.se

Ha en härlig midsommar fri från brott och olyckor! 

Håkan Helgesson, kris- & beredskapsstrateg Älmhults kommun              
Staffan Käll, kommunpolis för Älmhults kommun

Mötet avslutades med överlämnandet av intyget över ännu ett etablerat Grannsamverkansområde.

Nyhet
Publicerad:
Till toppen