Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Världens hem

I Älmhult möts dagligen människor från olika kulturer och med olika bakgrund. Detta firar vi och bjuder in till flera evenemang varje år som är fyllda av aktiviteter. Varför inte besöka Pride, Älmhultsfestivalen eller Kulturnatta?

Bild på många människor på plats på Stortorget i Älmhult.

Evenemang 2020

Pride – datum släpps under våren

Prideparaden med marsch genom Älmhults centrum.

Älmhultsfestivalen – datum släpps under våren

Det blir ett brett utbud från morgon till kväll båda dagarna. Esplanaden och torget fylls med knallar, matstånd, tivoli, serveringstält och happenings. Det blir framträdanden på två scener med artister, talangjakt, barnshower, modevisning och allsång. Hoppas att vi ses i vimlet! 

Läs mer på almhultsfestivalen.se

Nationaldagsfirande 6 juni

Kom och fira nationaldagen i Björkparken. Nya svenska medborgare inbjuds till en fin ceremoni. Du som har blivit ny svensk medborgare under det senaste året blir särskilt uppmärksammad under Sveriges nationaldag. Då har du möjlighet att delta i en speciell välkomstceremoni. En personlig inbjudan för två personer skickas ut till dig innan ceremonin.       

Kulturnatta återkommer 2021

Det finns många olika aktörer som kan vara med och bidra till en fantastisk kväll i kulturens namn. Alla är välkomna att delta - föreningar, företag, restauranger, fastighetsägare, professionellt utövande kulturskapare och handlare. Evenemanget kan äga rum utomhus eller inomhus och rikta sig till barn och ungdom, vuxna eller för hela familjen.

Till toppen