Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Scensommar tillbaka igen 2021

Bild på logotype för Scensommar

Scensommar är en sommarsatsning som startade i Växjö kommun och som under 2019 tog sig till Älmhults kommun. På flera platser - alltid under bar himmel och med fri entré.

Med anledning av covid-19 är årets upplaga av Scensommar inställd. De rådande restriktionerna gör att det inte finns någon möjlighet att på ett säkert och ansvarsfullt sätt genomföra Scensommar 2020. Håll till godo med Digitalt Scensommar.

Digitalt Scensommar 2020

Sommaren 2020 gick inte riktigt enligt planerna. Men oroa er inte för i år erbjuder vi ett alternativt Scensommar som du kan följa digitalt på Facebook och Instagram. Vi utsätter vårt team för prövningar, testar lekplatser, dansbanor och museer, vi träffar kulturens eldsjälar runt om i regionen och tipsar om utflyktsmål och mycket, mycket mer.

Scensommar besöker Forrerydladan - gör ett besök du också!

Forrerydladan är ett perfekt utflyktsmål för ung som gammal. Här möts natur, kultur och lek. Missa inte deras våffelservering.

Föreställningar som visades i Älmhults kommun 2019

Flygare med Kompani Hint och Cirkus Saga

ycirkus för hela familjen! Tre vänner ger sig ut på ett lekfullt äventyr i luftrummet. Med vind i håret trotsar de tyngdkraften, hittar nya sätt att flyga och drömmer sig bort. Håll i hatten, spänn livremmen och stäng av paddan, för snart lyfter vi! En charmerande nycirkusföreställning med pilot, flyg, och uppfinningstema för hela familjen.

Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia

Magiska Mysterier med Doktorn & Arkadia Doktorn och Arkadia har beslutat sig för att demonstrera några magiska egenheter, men de är inte helt överens. Ska de testa Doktorns magiska utrustning, visa en flyguppvisning med en odöd uggla eller utföra ett korttrick? Möt Doktorn & Arkadia från TV¬succén i ett hysterisk äventyr genom Den Jordiska Dimensionen. Rek från 7 år.

”Burken” med Zebradans

Allt är frid och fröjd och fågelkvitter tills de två goda vännerna en dag hittar en burk och hela deras vänskap sätts på spel. Vännerna dansar sig igenom känslor av missunnsamhet, girighet och självgodhet men också generositet, ödmjukhet och gemenskap. Häng med på ett humoristiskt, nervkittlande äventyr för att få reda på vad är det i burken? Från 4 år. Koreograf är Anna Vnuk.

Om Scensommar

Region Kronoberg och samtliga kommuner i länet har gått in i ett samarbete för att invånare och besökare i Kronoberg ska få möjlighet att uppleva avgiftsfri kultur på oväntade platser, som badplatser, hembygdsgårdar, bostadsområden och parker. Det är Växjö kommuns koncept Scensommar som nu har utökats och arrangeras i länets alla kommuner under sommaren.

Hela Scensommar-programmet innehåller något för alla åldrar. Från konserter, teater, stand-up och dans till livesändningar i radio och nycirkus. Se hela programmet på: vaxjo.se/scensommar Länk till annan webbplats.

Har du frågor är du välkommen skicka e-post:
scensommar@vaxjo.se

Scensommar arrangeras av Växjö kommun i samarbete med Region Kronoberg och alla åtta kommuner i Kronobergs län.

Till toppen