Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Musik

Den klassiskt intresserade kan njuta av Stenbrohults musikvecka eller av direktsänd opera från Metropolitan. Den hängivne körsångaren hittar sin plats i någon av de många körerna och den som vill lära sig spela något instrument får hjälp genom den kommunala musikskolan. Pop- och rocktraditionen är lång och för många har Älmhult varit ett avstamp ut i den vidare musikvärlden.

Bild på orkester

Musikevenemang

Opera direkt från Metropolitan

Tack vare den senaste tekniken kan Älmhults Folkets Hus Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. numera erbjuda direktsända operaföreställningar från bland annat Metropolitan i New York.

Stenbrohults musikvecka

Varje sommar lockar Stenbrohults musikvecka besökare från när och fjärran. I den naturskönt belägna kyrkan i Stenbrohult kan man varje kväll njuta av konserter med såväl lokala, som nationellt och internationellt etablerade musiker, sångare och körer. Musikveckan arrangeras av Stenbrohults församling. Programmet hittar du i evenemangskalendern under kyrkoevenemang.

Kyrkomusik

Kommunens församlingar erbjuder ett stort antal konserter under hela året. Aktuellt program hittar du i evenemangskalendern under kyrkoevenemang.

Musikskola

Den kommunala musikskolan ingår i Kulturskolan.

Körer

Kommunens församlingar har en bred körverksamhet för barn, ungdomar och vuxna. Kontakta respektive församling för närmare information.

Elmekören Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. är en blandad, profan kör med varierad repertoar.

Musikkårer

Älmhults Musikkår (länk till föreningsregister), Öppnas i nytt fönster. marscherande under sommarhalvåret, är sedan många år ett uppskattat inslag i Älmhults musikliv. Nyårskonserten "Pompa och ståt" och  skymningskonserten på nationaldagen är några av deras återkommande arrangemang. I musikkårens regi finns också Drillflickorna, Elmeoktetten och Elme Storband.

Till toppen