Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang.

Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom bo & Leva


 • Spar på kranvattnet!


  I och med värmen ser vi en stor ökning av vattenförbrukningen från de kommunala vattenverken. Vattenverken i Diö, Virestad, Häradsbäck, Eneryda, Hallaryd, Göteryd, Pjätteryd och Fanaholm går nära sina maximala kapaciteter. Diö vattenverk förser även Liatorp, Råshult, Stenbrohult och Möckelnsnäs med vatten.

 • Bra att veta vid avloppsstopp om du har kommunalt avlopp


  Avloppsstopp kan uppstå i såväl kommunens ledningar som i din fastighets egna ledningar. Kommunen ansvarar för stopp utanför din tomtgräns medan stopp inom fastigheten är fastighetsägarens ansvar. Genom att anmäla avloppsstopp kan kommunen snabbt utreda orsaken och vid behov spola rent i kommunens ledningar, utan kostnad för dig.

 • Förslag på nya avgifter för vatten och avlopp


  Älmhults kommun växer så det knakar och det görs just nu stora investeringar för att säkerställa och höja kapaciteten i bland annat vatten- och avloppsanläggningar. Verksamheten utvecklas också för att möta de krav som ställs på kommunen gällande vattenrening och en robust leverans av vattentjänster. Till budget för 2022 föreslås att införa en ny modell för taxor med nya taxeföreskrifter och förändrade avgifter.

 • Nu är det dags att anmäla ditt barn till höstens Idrottsskola


  Är ditt barn sugen på att prova olika idrotter? Alla barn som är 7 eller 8 år har chansen att vara med i Idrottsskolan och kan prova på olika idrotter och aktiviteter under ett läsår.

Evenemang

Relaterat

Idrottsskolan

Läs mer här.

Föreningsinfo

Läs aktuellt nyhetsbrev. Pdf, 131.2 kB. (Pdf, 131.2 kB)

Kontakt

Badchef/fritidssamordnare
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Fritidsassistent
Eva Holmström Sjödahl
Telefon 0476-551 65

Fritidsgårdsföreståndare
Annika Holmkvist
Telefon 0476-64 24 23
E-post annika.holmkvist@almhult.se

Kultur
E-post kultur@almhult.se

Kulturstrateg

Helen Carlsson
Telefon 0476-552 19
E-post helen.karlsson@almhult.se

Bibliotekschef
Helena Strömqvist
Telefon 0476-552 18

Till toppen