Älmhult är orten som ger alla möjligheter att delta i kultur- och fritidsliv. Här kan alla hitta vägen till kulturaktiviteter, upplevelser och evenemang.

Genom ett brett utbud formas en attraktiv ort för människor som bor och besöker Älmhult. Vi samarbetar med det rika föreningslivet som erbjuder alla invånare möjlighet till olika aktiviteter.

Nyheter inom bo & Leva

 • 16 september 2020

  INSTÄLLD: Älmhults marknad onsdagen den 7 oktober 2020


  Älmhults kommun ställer in höstmarknaden på Stortorget i Älmhults centrum den 7 oktober i enlighet med regeringens beslut om allmänna sammankomster med deltagare över 500 personer.
 • 8 september 2020

  Kulturskolan i Älmhult erbjuder digitala konserter


  Coronaviruset hindrar inte Kulturskolan i Älmhult från att möta sin publik. Under två intensiva dagar filmade de sex minikonserter på Arenan på Älmhults handelsplats. Nu bjuder de tillsammans med lokala artister och Ingka centres på digitala minikonserter på kommunens facebook varje lördag, sex veckor framåt med start lördagen den 12 september.
 • 24 augusti 2020

  Snart öppnar nya Haganäsbadet


  Nu är det klart! Den 7 september öppnar vi vår nyrenoverade simhall i Älmhults kommun. Hit har alla kommunens invånare och besökare möjlighet att bada, simma, träna och relaxa.
 • 19 augusti 2020

  Tack för att du vårdar din tomt – och förebygger olyckor


  Du som fastighetsägare och vi på Älmhults kommun har båda ansvar för att det blir en säker och trygg trafikmiljö i ditt bostadsområde och för dem som har vägen som arbetsplats. Alla fastighetsägare ska vårda sin tomt så att växtlighet eller plank inte hindrar sikten eller försvårar framkomligheten. Belysningsstolpar, vägmärken, gatunamnsskyltar och signaler ska alltid vara väl synliga.

Evenemang

Relaterat

Idrottsskolan

Läs mer här.

Föreningsinfo

Läs aktuellt nyhetsbrev.PDF (pdf, 131.2 kB)

Kontakt

Tf fritidschef och badchef Haganäsbadet
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Fritidsassistent
Eva Holmström Sjödahl
Telefon 0476-551 65

Fritidsgårdsföreståndare
Emil Svensson
Telefon 0476-553 74
E-post emil.svensson@almhult.se

Tf fritidschef och badchef Haganäsbadet
Linda Lörincz
Telefon 0476-552 54

Kultur
E-post kultur@almhult.se

Kulturstrateg

Helen Carlsson
Telefon 0476-552 19
E-post helen.karlsson@almhult.se

Bibliotekschef
Anette Ekström
Telefon 0476-552 18