Mark och lokaler

Är du i behov av byggklar mark eller söker du lediga lokaler till din verksamhet? I vårt mark- och lokalregister hittar du det som finns tillgängligt just nu.

Ledig mark för handel, kontor och industri

Älmhults kommun säljer mark till verksamheter/industri. Hittar du mark som du är intresserad av kontakta oss på kommunen så hjälper vi dig.

Tomtpriser

Aktuella markanvisningar

Förhandlingar pågår om Äskya 1:27, Furulund

Kommunens planer och kartor

En detaljplan bestämmer hur marken inom ett visst område får användas och vilka byggnader eller anläggningar som får finnas där.

Detaljplaner görs framförallt vid större förändringar av ett områdes markanvändning och syftar främst till att pröva om marken är lämplig för bebyggelse. Vid framtagandet av en detaljplan vägs allmänna och enskilda intressen mot varandra.

Läs mer om hur kommunens detaljplaner fungerar här

Ansök om bygglov

En byggnad måste fungera ihop med miljö, människor och verksamheter som finns runt om. När du ska bygga, ändra eller riva en byggnad eller anläggning behöver du därför ofta något form av tillstånd.

Vill du bygga ett nytt hus, bygga till ditt hus eller bara göra vissa ändringar som att sätta upp ett plank eller en mur bör du veta att det oftast krävs ett bygglov. I länken nedan får du den informationen du behöver kring vad som gäller med bygglov i Älmhults kommun.

Läs mer om bygglov i Älmhults kommun

Lediga lokaler

Letar du efter lokaler till ditt företag? Eller vill du hyra ut? På den här sidan hittar du lediga objekt i kommunen och kan också enkelt och kostnadsfritt hyra ut genom Lokalguiden.

Är du intresserad av att hyra ut?

Genom vårt samarbete med Lokalguiden erbjuder vi dig som fastighetsägare att utan kostnad annonsera dina lediga lokaler. Tänk på att det är varje fastighetsägares ansvar att uppdatera sina lokaler så att alla objekt är aktuella. Lokalguiden kommer att påminna dig om uppdateringen med jämna mellanrum.

Söker du nya lokaler?

Älmhults kommun ger nu dig som vill etablera dig i kommunen ett enkelt sätt att hitta rätt lokal genom att skapa en kostnadsfri sökprofil. Här anger du dina behov och önskemål.

Vill du flytta till Älmhult?

Ska du eller vill du flytta till Älmhult? Då har du säkert massor av frågor!

I Älmhults kommun bor och arbetar människor från fler än 50 olika länder och det gör att vi har en internationell atmosfär med många olika kulturer. Att Älmhult är hjärtat av IKEA bidrar också till det internationella. I Älmhults kommun är det enkelt att leva och nära till allt - arbete, skola, fritidsaktiviteter, vacker natur, handelsplats, storstäder och shopping i centrum.

Här kan du läsa mer om att flytta till Älmhult

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?