Kommunens företagsservice

Genom vår företagsservice får du hjälp och stöd med en mängd olika frågor. Kontakta oss, så hjälper vi dig!

Lediga lokaler och verksamhetsmark

Är du i behov av verksamhetsmark eller söker du lediga lokaler till din verksamhet? I vårt lokalregister hittar du de lokaler som finns tillgängliga just nu.

Läs mer på sidan Etablera

Företagslots

Vår företagslots gör det enklare att starta, driva och etablera företag i Älmhults kommun. Nu kan du som är företagare boka en tid hos vår företagslotsgrupp när du vill utveckla din verksamhet. Lotstjänsten kan även användas av dig som är blivande företagare eller för dig som vill etablera din verksamhet i Älmhults kommun.

Tjänsten företagslots innebär att du på en och samma gång träffar handläggare från de avdelningarna som berör din verksamhet. De kan ge dig vägledning, råd och rekommendationer och du får en effektiv samordning av de kontakter du behöver framöver. Under mötet kan du exempelvis få svar på vilka tillstånd som krävs och hur dina planer på ett smidigt sätt kan genomföras.

Företagslots Älmhults kommun Länk till annan webbplats.

Kontakta företagslotsen

Boka en bygglovshandläggare

E-tjänsten är till för dig som har frågor om ditt kommande byggprojekt, bygglov och/eller anmälan enligt plan- och bygglagen. Byggnadsinspektörerna svarar bland annat på gällande detaljplanebestämmelser, om åtgärder kräver lov/anmälan och förhandsbesked.

Om du har frågor om blanketter behöver du inte boka tid utan du ringer direkt till Servicecenter så hjälper de dig. Har du ett pågående ärende, kontakta din handläggare.

Boka rådgivningstid för ditt kommande byggprojekt, bygglov och/eller anmälan Länk till annan webbplats.

E-tjänster för företagare

Här finns e-tjänster för dig som företagare.

E-tjänster för företagare Länk till annan webbplats.

Kompetensförsörjning

Vi samarbetar med näringslivet i Älmhult kring kompetensförsörjning. På vår sida "Flytta till Älmhult" kan du som rekryterar nya medarbetare hitta informationsmaterial och vår inflyttarlots.

Kontakta Servicecenter

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Öppet Stänger kl. 16.00
Hjälpte informationen på sidan dig?