Hoppa direkt till innehållet
Till startsidan

Projektet KurTur

Projekt KurTur jobbar med modern teknik för att ge dig som är äldre en stunds njutning, till exempel en virtuell promenad i Paradiset eller ny kunskap om hur en mobiltelefon med appar fungerar. Målet med projektet är att motverka ensamhet bland äldre. Tio ungdomar i kommunen skapar filmer och tar fram utbildningsmaterial anpassat för kommunens äldre invånare.

En väg att motverka ensamhet är att använda modern teknik för att kommunicera med andra. Kommunikation är en viktig del av vardagen, därför arbetar vi inom Projekt KurTur med hur du kan kontakta nära och kära genom videosamtal till exempel via Skype eller liknande IT-lösningar.

Äldre man och kvinna som tittar på en laptop

Boka ett besök – en KurTur och lär dig hur mobilen och sociala medier fungerar

När du bokar ett besök kan du få utbildning i hur en modern mobiltelefon fungerar. Du får lära dig hantera olika appar till exempel Facebook, Instagram, Skype, Gmail.

Vid ett besök får du även möjlighet att uppleva VR! En virtuell promenad i dagens Älmhult!

Vi har filmat stora delar av Älmhult och närliggande byar. Du väljer precis vad du vill se. Vi erbjuder till exempel en virtuell promenad i Paradiset.

Är ni flera personer som vill göra något tillsammans?
Inga problem, vi kan även genomföra gruppvisningar.

Här bokar du en KurTur via kommunens e-tjänst

Hur finansiera projektet KurTur?

Projekt KurTur finansieras av statsbidrag. Här kan du läsa mer om statsbidraget.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster