Artikeln publicerades 7 november 2022

Gång- och cykelväg vid Äskya

Förslag

Vore fint med en enkel gångväg (genom den 20 m breda trädtemsan) som kunde förbinda dammstigarna vid Äskya med vägen till golfbanan. Jag bor på Hagabo och bästa promenadvägarna om man vill uppleva tyst natur, är bortanför golfbanan. Trist bara att behöva gå 200 m längs Danska vägen för att komma dit. Jag möter man många som föredrar att gå från Hagabo, via dammarna till golfbanan och de fina grusvägarna bortom golfbanan

Svar

I samband med att området Furulund byggs, som kommer ligga i anslutning till Hagabo har vi med i planerna att få ihop en koppling mot golfbanan.

Planen är att anlägga en cirkulationsplats Handelsvägen/Danskavägen och där ordna en passage för gående och cyklister till den norra sidan om Danskavägen.

Därifrån kommer en gång- och cykelväg gå längst med Danskavägen och fram till infarten till golfbanan. Furulund ska börja anläggas under nästa år.

Det finns ett dokument, på vår hemsida som beskriver hur Furulund kommer se ut och hur det kopplas ihop med Hagabo, det är dock väldigt omfattande men kolla gärna här om du vill ha mer detaljer.

Med vänliga hälsningar
Emelie Lindholm Gatuingenjör