Artikeln publicerades 16 mars 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Välkommen till nya almhult.se - känn dig som hemma!

Älmhults kommuns webbplats har fått nytt utseende med enklare struktur och bättre sökfunktion. Med tydligt fokus på användarvänlighet, servicetänk och tillgänglighet ska det vara enkelt för dig som invånare, besökare och företagare att snabbt hitta rätt information.

– Almhult.se är en viktig och prioriterad kommunikationskanal för kommunen. Webbplatsen ska alltid finnas där som informationskälla och service och det är viktigt att vi har en modern och tillgänglig webbplats med fokus på våra besökare, säger Magnus Källström, kommunikationschef.

Tillgänglighet och självservice

Kommunens nya webbplats ska kunna användas av alla, oavsett individuella förutsättningar, som till exempel synnedsättning eller andra funktionsvariationer. Därför har vi lagt ett stort arbete på att göra webbplatsen tillgänglig utifrån lagen om tillgänglighet till digital offentlig service.

Vi har lagt fokus på att informationen utgår från besökarens perspektiv. Det ska vara enkelt att hitta information och att använda kommunens e-tjänster.

Vi har även förbättrat webbplatsens sökfunktion med hjälp av AI, artificiell intelligens, för att ge en ännu bättre service. AI-lösningen kommer även att rekommendera webbsidor utefter hur besökarna beter sig i olika situationer och ger tips utifrån det.

I arbetet med ny webbplats har vi gått igenom alla de tjänster som finns på almhult.se. Vi tar ansvar för våra besökares personuppgifter och skickar inga personuppgifter, såsom namn, IP-adress med mera utanför EU.

Uppleva & göra

Det är inte bara almhult.se som är ny. Tidigare turistwebben visitalmhult.se har fått nytt utseende. På sidan Uppleva & göra hittar du allt som händer i Älmhult samlat på ett och samma ställe oavsett om du är besökare eller invånare.

Du som är ung i Älmhult har fått en egen sida där vi samlar information till just dig. Saknar du något? Hör gärna av dig, vi vill fortsätta utveckla sidan “Ung i Älmhult” tillsammans med våra besökare.

En webb ska hela tiden förbättras

När webbplatsen lanseras den 16 mars är det ett nytt almhult.se du ser, men vi är inte klara. Vi fortsätter att hela tiden jobba med att uppdatera, förbättra och tillgänglighetsansanpassa innehåll, sök och olika funktioner.

Har du en synpunkt eller hittar faktafel på nya almhult.se får du gärna ta kontakt med oss via vårt servicecenter. Du kan också direkt ge oss feedback längst ner på sidor med en tumme upp eller tumme ner.