Artikeln publicerades 4 april 2023

Upplev löparfest i Älmhult

Folk springer

Våren är här och många vill komma i gång med träningen igen! Varför inte ta på löparskorna och njuta av härlig löparfest i Älmhult? Lördagen den 6 maj har du chansen när hela Älmhult laddar för rörelsefest.

Oavsett om du vill springa, jogga, strosa, ställa upp som volontär, eller helt enkelt heja på din familj och dina vänner så är du varmt välkommen.

barn springer textplatta: det stora barnloppet 6/5
barn ritar

Älmhult Fights Cancer

Älmhult Fights Cancer är ett nytt välgörenhetslopp som går av stapeln lördagen den 6 maj 2023 för att samla in pengar till cancerforskning och uppmuntra fler människor att leva ett aktivt och hälsosamt liv. Loppet arrangeras av IKEA i Älmhult i samarbete med Elmhults Sport Club, med stöd från flera olika lokala aktörer i Älmhult.

Det finns 1 500 platser och det är först till kvarn som gäller. Vill du delta i loppet, eller bidra som volontär? Klicka på länken nedan!

Älmhult Fights Cancer Länk till annan webbplats.

Det stora barnloppet

Det stora barnloppet är samma dag, lördagen den 6 maj! Här kan Älmhults yngsta deltagare vara med. Loppet sker på Älmhults Handelsplats för att stötta upp det övergripande Älmhults Fights Cancer loppet.

Loppet är helt kostnadsfritt och öppet för alla barn från åldrarna 6-13 år, vill man swisha en peng till Team Rynkeby och deras viktiga arbete för forskningen inom barncancer tas detta bidrag tacksamt emot men det är inget krav för deltagande.

Det stora barnloppet Länk till annan webbplats.

Lekfull orientering för alla på IKEA Museum

Välkommen att hitta rätt väg framåt på IKEA Museum!

Vare sig du själv springer eller hejar på från sidlinjen – varför inte göra erfarenheten några steg längre och navigera dig fram genom IKEA Museum? Ta en karta och plotta ut kursen från en utställning till nästa. När du når mållinjen väntar en liten överraskning i receptionen. (Dessutom kommer du att ha avverkat hela 1 000 meter!).

Lekfull orientering IKEA Museum Länk till annan webbplats.

Älmhult fights cancer: Cheering for the runners

Kom till Muff och heja på löparna, Älmhult fights cancer, på deras uteservering. Fantastisk brunch, fika och goda våfflor serveras mellan 9-14. Ljuvlig folkmusik spelas av Köpmangatans Återlåtare.

Älmhults fights cancer: Cheering for the runners Länk till annan webbplats.

After run: DJ T'n'T & The few people - Folkets hus

Till Folkan kommer du på kvällen vare sig du sprungit eller inte. De har bjudit in T&T (Tiia Vanhatapio & Tom Hakav) som spelar och spelat vinyl över hela världen. Livet har tagit dem till Älmhult och äntligen också till Folkan. När det blir dags att byta pick up på vinylspelaren så tar våra vänner i The Few People över scenen. Så fortsätter kvällen - allt medan ni skryter om tider eller hittar ursäker för dem. Tillsammans förenas vi mot den där jäkla cancern, fuck den, heja Älmhult!

After run Folkets hus Länk till annan webbplats.