Artikeln publicerades 3 maj 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Tvåornas kör intar den stora scenen i Älmhult

Tvåornas kör förbereder sig inför kvällens jättekonsert på Live! i Älmhult.

Under onsdagskvällen bjuder 270 andraklassare på en jättekonsert på arenan Live i Älmhult. Efter att ha övat i sina klassrum är det nu äntligen dags för tvåorna att kliva upp på den stora scenen för att sjunga tillsammans.

Med Tvåornas kör får barn från hela kommunen mötas och upptäcka musikens kraft i en gemensam konsert.

Det kommer att bli riktig feststämning på arenan när barnen tar ton för en konsert med sång, musik och massor av glädje, berättar Helen Carlsson, kulturstrateg.

Låtar om hur vi är mot varandra

Inför premiären laddar eleverna med ett gemensamt genrep.

Det är spännande att få sjunga på scenen, säger en av eleverna från Tvåornas kör och får medhåll av sina körkompisar. Men också lite nervöst.

Musiken och låtarna är direkt kopplade till elevernas kursplan där vi även förstärker inlärningen med rörelser. Låtarna heter bland annat rymden, vokalgalen och kroppen. De berör värdegrunden och hur vi är mot varandra, berättar Jennie Winqvist rektor på Kulturskolan.

Projekt under höst- och vårterminen

Under hösten var Kulturskolan ute och besökte skolorna och tillsammans med eleverna har de skrivit tre låtar.

Totalt har 11 låtar repats in och tillsammans med lokala musiker kommer eleverna att göra den här häftiga megakonserten. Projektet är ett Skapande skola-projekt finansierat av Kulturrådet. Den avslutande konserten på arenan sker i samarbete med IKEA och med stöttning från Älmhults kultur- och fritidsnämnd, berättar Jennie.

Vad är tvåornas kör?

Tvåornas kör är ett samarbete mellan Kulturskolan, IKEA och Kulturrådet. Inspirationen kommer från Malmö där konceptet funnits i flera år och framgångsrikt involverat alla Malmös elever i grundskolans årskurs 2. Koreografi och sång förbereds lokalt på skolorna tillsammans med skolans och Kulturskolans pedagoger. Mot slutet av terminen samlas de för gemensamma konserter på arenan Live! i Älmhult.

Kvällens sånger

1. Tvåornas vi är här nu
2. Gröna ÄlmhultSpotify - Gröna Älmhult Länk till annan webbplats.3. Vokalgalen
4. Vi vill ha fred
5. Sommarlov 2023

Spotify - Sommarlov 2023 Länk till annan webbplats.

6. Rymden
7. Tjalla balla tjing tjing
8. Music makes me happy
9. Kroppen
10. Alla barn
11. Goodbye

Spotify - Goodbye Länk till annan webbplats.