Artikeln publicerades 18 augusti 2022

Trygghetscirkeln för föräldrar med barn 0–8 år

Kristin och Alexandra har deltagit under vårens kurstillfällen och vill gärna tipsa andra om att anmäla sig.

Hur kan du som förälder uppmärksamma och möta ditt barns behov på ett sätt som leder till trygghet? Barn signalerar ofta det som de behöver, men det är inte alltid vi tolkar signalerna rätt. Genom Trygghetscirkeln får du hjälp att utveckla ditt föräldraskap genom självreflektion.

Vägen till trygghet

Kanske har du som förälder ett barn, som ofta agerar argt och vara utåtagerande? Eller så har du kanske ett barn som inte riktigt vill eller vågar lämna din trygga famn för att gå ut och utforska världen?

Som förälder kan det vara svårt att veta hur man kan bemöta och hjälpa sitt barn i dessa stunder, vilket kan leda till bråk och konflikter i familjen.

– Genom Trygghetscirkelns föräldraskapsprogram erbjuder vi kunskaper om barns känslomässiga behov, blandat med praktiska verktyg, filmer och reflekterande samtal och övningar. Detta ska ge dig som förälder stöd i att kunna uppmärksamma och möta ditt barns behov på ett sätt som leder till trygghet, berättar Malin Enoksson, en av sex kursledare i Älmhult.

Anknytning i tidig ålder

Kristin och Alexandra har deltagit under vårens kurstillfällen och vill gärna tipsa andra om att anmäla sig.

– Det är väldigt lärorikt! Vi har fått lära oss om att ge barnen uppmärksamhet och uppmuntran för deras goda beteende. Det gäller att jobba rätt från grunden. Det är dessutom lätt att hänga med, både i filmer och i diskussioner tillsammans med de andra deltagarna, berättar Alexandra.

Kristin tillägger:

– Vi fick mycket information inför födseln och sen blev det ett glapp. Jag tycker det är viktigt att få fortsatt information och att själv ta ansvar för att utvecklas i sin roll som förälder.

– Det handlar om att behandla barnen så som man själv vill bli behandlad och bemöta dem med respekt. Det beteendet leder naturligt till mindre konflikter, berättar Malin.

Åtta tillfällen

Nästa kurstillfälle:

  • Måndagar klockan 14.00-16.00 med start 3 oktober
  • Onsdagar klockan 16.30-18.30 med start 5 oktober.
  • Tisdagar klocka 10.00-12.00 med start den 8 november.

Du anmäler dig via länken nedan och får sedan en bekräftelse via mail.

Plats: Familjecentralen Älmhult
Språk: Svenska
Kursen är kostnadsfri. Vi bjuder på kaffe och frukt.

Anmäl dig här

Anmälan eller frågor skickar du till: foraldrargruppen@almhult.se