Artikeln publicerades 3 februari 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

"Tar det till mitt hjärta"

En grupp pensionärer på en bred träbrygga med sjö och orange solnedgång.

Ett gäng glada pensionärer och medarbetare inom hemtjänsten centrala 2 begav sig till Växjö för att fira hemtjänstens dag och sätta guldkant på vardagen.

Väl framme vid 4 små krogar kunde de njuta av solnedgången medan de beställde mat. Förrätt, huvudrätt och efterrätt intogs under skratt och samtal. Det pratades både om gamla tider och vad som händer här och nu.

Kvällen var så fantastisk, den går rätt in i mitt hjärta och värmer mig länge, säger Britt Lund, som var med på resan.

— Den härliga känslan börjar redan när man klär upp sig inför kvällen, sedan bara fortsätter det under resan och middagen. Det är lycka och guldkant på vardagen, berättar Britt-Marie Strandh och Ebon Olausson, som båda bor i servicelägenheter på Almgården.

För att göra resan har man fått pengar från Kampradstiftelsen. Britt-Marie och Ebon, har båda träffat Ingvar Kamprad och minns honom med värme.

— ”Flicka lilla” kallade han mig berättar Britt-Marie och Ebon minns att han ville bli behandlad som alla andra på restaurangen där hon arbetade.

Alla tre säger att de pratar för hela gruppen när det säger att kvällen var underbar med mycket skratt och glädje, som ger energi så här i vintermörkret.

Resan gav även personalen ny energi, de blev påminda om hur fantastiskt deras arbete är och vilken skillnad de faktiskt gör i människor vardag varje dag.

- Ett minne för livet, säger Zsuzsanna Szepesy medarbetare på hemtjänsten centrala 2.