Artikeln publicerades 31 maj 2024

Stor vattenläcka i Älmhult

Rinnande vatten från en kran.

Vi ber dig som bor i Älmhults tätort, Delary och Ryfors att spara på vattnet. Just nu har vi en omfattande vattenläcka i Älmhults tätort, som även berör Delary och Ryfors - ni uppmanas spara vatten.

Vi arbetar med att åtgärda läckan. Reparationsarbetet har påbörjats och beräknas pågå hela fredagen.

Fram till att läckan är helt åtgärdad uppmanas därför alla att spara på vattnet i så stor utsträckning som möjligt. Detta för att inte ett större område ska bli helt utan vatten.

För uppdaterad information om vattenläckan se vår driftinformation på länken nedan. Där kommer information publiceras så snart det finns mer information om omfattningen av reparationsarbetet.

almhult.se/vattenlacka Länk till annan webbplats.

Vi tackar på förhand för att du som bor i Älmhult, Delary och Ryfors sparar på vattnet under dagen och använder det sparsamt.

Uppdatering 1 juni klockan 8.00

Nivåerna i vattentornet är nu återställt och du kan använda vattnet som vanligt igen. Tack för att vi alla kunde hjälpas åt!

Uppdatering 31 maj klockan 11.05.

Reparationsarbetet med vattenläckan fortsätter och läget är nu under kontroll.

Fram till att vattennivåerna är helt återställda uppmanas alla fortsätta att spara på vattnet. Undvik till exempel att duscha, diska, använda tvätt- och diskmaskin eller göra andra arbeten som kräver vatten.

Prognosen är att restriktionerna gäller fram till klockan 24.00.