Artikeln publicerades 14 juni 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Sommaren är här: 17-20 grader i vattnet!

Barn som går hinderbana

De som gillar kallbad har länge tyckt att det varit kvalmigt i våra sjöar. Övriga badare kan nu våga närma sig badstränderna då temperaturen når mellan 17-20 grader i flera av kommunens sjöar, beroende på var och hur det mäts.

Älmhult bjuder på flera badplatser runt om i kommunen och en av de mest välbesökta finns i Bökhult.

Här samlas Älmhultsbor, campare och övriga turister samt en del änder för att njuta av bad, bryggor, rutschkana och en fin sandstrand. För dig som söker skugga finns det möjlighet att slå sig ner under valfri ek. Du hittar också en utmanande hinderbana!

Grillplatser, lekplats och beachvolleyplan

För dig som vill hitta på annat än att bada finns en oas av grönska som bjuder på möjligheter att umgås. Grillplatser med bänkar och bord finns, varav en med tak, en beachvolleybollplan och lekplats med stor klätterställning. Sjöstugans camping erbjuder äventyrsgolf och de hyr även ut kanoter och båtar och har kiosk och restaurang.

Inte semester än på ett tag?

Ingen fara, ljusa sommarkvällar bjuder på möjlighet till sköna kvällsdopp. Ta med kvällsmaten ner efter jobbet!

Cykelutflykt

Cykelvägen till Bökhults badplats och Sjöstugans Camping är en utflykt i sig. De vackra gärdsgårdarna vindlar sig genom de grönskande ängarna som bjuder på säsongens blomster. Än finns det liljekonvalj att njuta av.

Bra att veta

  • Bökhults badplats är tillgänglighetsanpassad med en matta som gör det enkelt att rulla i och ur vattnet med rullstol.
  • Parkering finns.
  • Toaletten är öppen 1 maj - 30 september.

Under sommaren mäts vattenkvalitet och temperatur vid ett antal tillfällen och informationen kommer att läggas ut på havochvatten.se. Hav och vatten Länk till annan webbplats.På Naturkartan kan du läsa om alla badplatserna i kommunen. Om bryggor och tillgänglighet, toaletter, var hundar är välkomna och om det kanske finns en vandringsled i närheten.

Badplatser - Naturkartan Älmhults kommun Länk till annan webbplats.