Artikeln publicerades 19 april 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Skräpplockardagar 2023

Två barn i väst plockar upp skräp.

Solrosens förskola i Häradsbäck är en av förskolorna och skolorna i kommunen som anmält sig till Skräpplockardagarna 2023. Idag var de ute i naturen och plockade upp skräp som inte hörde hemma där.

Det är viktigt att prata med barnen om den hållbara utvecklingen. Vi vill visa dem att vi tar det på allvar även utanför förskolan, berättar Marita Hallgren, rektor på Solrosens förskola.

Förskolan tog med sig alla barn i alla åldrar ut på en promenad för att plocka upp skräp i området. Barnen visade stort engagemang och tyckte det var roligt att få hjälpa till.

Andra skräpar ner så vi måste hjälpa naturen att bli fin, säger ett av barnen.

Barn plockar skräp i skogen.
Barn i väst går bredvid förskolelärare med skräppåse i handen. 

Mer om skräpplockardagarna

Skräpplockardagarna är en årlig manifestation mot nedskräpning som är särskilt riktad till barn och unga. Genom att vara med i kampanjen finns en stor möjlighet att väcka barnens engagemang för nedskräpning och hållbar utveckling samt visa att tillsammans kan vi göra skillnad.

Du kan anmäla din klass, skola, förskola eller förening och läsa mer om skräpplockardagarna på Håll Sverige rents webbplats. Där hittar du även information om deras andra kampanjer. Alla anmälda får skräpplockarmaterial levererat kostnadsfritt till sin verksamhet av Håll Sverige Rent, sen är det bara att ge sig ut på skräpplockarjakt när det bäst passar.

Här hittar du till Håll Sverige Rent Länk till annan webbplats.