Artikeln publicerades 31 augusti 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Nu är gång- och cykelvägen mellan Delary och Ryfors skola invigd

En skara barn går och cyklar genom ett gult band som hålls upp över cykelvägen.

Med glädje, musik, tal, cykling, ballonger och fika invigdes gång- och cykelvägen som binder samman Delary med Ryfors skola. Gusten Mårtensson (C) kommunstyrelsens ordförande och barnen på Ryfors skola stod för själva invigningen.

– Det har varit ett gott samarbete mellan kommunen, Svevia, Trafikverket och markägare. Nu är gång- och cykelbanan klar att användas och jag är glad över att det nu finns ett tryggt och enkelt sätt att ta sig till och från Delary till skolan i Ryfors. Extra kul är det att inviga den tillsammans med elever och lärare från Ryfors skola, säger Gusten Mårtensson (C), kommunstyrelsens ordförande.

Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket och Mats Folkesson, platschef på Svevia var med på invigningen och berättade om bygget. Bra kommunikation till alla som berörs och att arbetsplatsen är säker för dem som jobbar eller passerar där, är två viktiga områden.

– Cykelvägen har gjorts samtidigt som vi har rustat upp vägen mellan Delary och Göteryd. Kommunikation kring det vi kallar för omledningn av vägar är jätteviktigt för ett lyckat projekt. Det är många människor som påverkas i sitt vardagsliv. Man kan inte åka till jobb och skola som man brukar, transporter mellan företag kan inte köra som de brukar och räddningstjänst och polis kan inte ta sig fram lika snabbt som de brukar. Vi har haft ett jättebra samarbete kring vad som händer, med Ryfors skola, myndigheter och andra berörda. Den har nått ut, säger Michael Sjöland, projektledare på Trafikverket.

Svevia har varit huvudentreprenör och deras arbete är bland annat att se till att bygget (entreprenaden) blir som vi har beställt och att den följer Trafikverkets regler.

– Jag kan bara hålla med om att samarbetet och kommunikationen varit bra. Vår utmaning, förutom alla delar i bygget, är att se till att vår arbetsplats är säker, både för oss som jobbar där och för dem som ska ta sig förbi. Speciellt viktigt är att polis och räddningstjänst kan komma fram, säger Mats Folkesson, platschef på Svevia.