Artikeln publicerades 25 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Nu är fiskesäsongen i gång

Sommaren närmar sig med stormsteg och det är hög tid att plocka fram fiskespöna och utforska Älmhult kommuns vatten. Utbudet är brett, oavsett om du vill fiska i en liten sjö, en stor sjö eller testa på ädelfiske i strömmande sjöar. Ta del av vad som finns att erbjudas och vi lovar att du får en fantastisk upplevelse!

Fiska i Älmhult

De flesta sjöar har båtramper för att lätt kunna lägga i båten. För att fiska krävs det att du har ett fiskekort och de kan köpas på olika ställen i kommunen. Beroende på vilket vatten du fiskar i och vilken fisk du är ute efter så krävs det olika typer av utrustning och teknik.

Det är viktigt att använda flytväst när du är ute på vattnet. Det finns flytvästar till både barn och vuxna att låna i servicecenter på kommunhuset. Vill du så går det också att hyra båt i vissa sjöar.

Bra att veta

Det finns vissa arter, som exempelvis malen, som är förbjudna att fånga. Andra arter får endast fångas under en viss period, till exempel öringen som inte får fångas mellan den 1 oktober och 28 februari. Det är också viktigt att tänka på att om du sjösätter din båt i någon av kommunens sjöar så behöver du vara noggrann med avspolning innan för att inte riskera spridning av invasiva arter.

Möt Christian Krintel, fiskeguide

Vi kollade tips med en av våra fiskeproffs i Älmhult, Christan Krintel, som äger Swedfishing AB.

– För att få napp ska du gå upp mycket tidigt. Det räcker inte att gå upp klockan 8 på morgonen utan den bästa tiden för att få fisk är på småtimmarna. Då har man bäst chans för att få napp!

Läs fler tips här: