Artikeln publicerades 31 maj 2024

Näringslivsnytt

Flygbild över älmhult station

I nyhetsbrevet Näringslivsnytt kan du bland annat läsa om tips för dig som företagare och information om föreläsningar, seminarier eller annat som kan vara bra att få koll på.

Nu finns senaste numret av Näringslivsnytt ute för dig att läsa. Månadens nummer tipsar bland annat om detta:

 • Stöd till utveckling av produktionen i små industriföretag.
  Tillväxtverket erbjuder företag att söka stöd till sin utveckling inom två olika områden: Automation respektive produktionskompetens. Erbjudandet syftar till att stärka små verkstadsföretags långsiktiga utveckling och konkurrenskraft genom ökad automation respektive kompetens att ständigt förbättra produktionen.
  Läs mer om stödet här Länk till annan webbplats.
 • 20.000 kronor till sommarlovet?
  Tipsa unga entreprenörer om att Leader Linné söker ungdomar mellan 13 och 25 år som vill ordna en sommarlovsaktivitet för andra unga! Det går att söka upp till 20 000 kronor och pengarna kan till exempel gå till att hyra en lokal, betala resor, köpa in utrustning eller kanske för att betala en föreläsare för en workshop/clinic/kurs.
  Läs mer och ansök på Leader Linné Länk till annan webbplats.
 • Positivt trendbrott i Svenskt Näringslivs mätning Lokalt Företagsklimat.
  För första gången sedan 2018 pekar kurvan uppåt i årets attitydundersökning av företagsklimatet i Älmhults kommun. Har du synpunkter eller tips på hur vi tillsammans skapar ett företagsklimat att vara stolta över? Hör av dig till näringslivschef Lars Persson.

Läs hela numret

Här kan du läsa det senaste numret av Näringslivsnytt Länk till annan webbplats.

Vill du få nyhetsbrevet via e-post?

Varje månad skickar vi ut ett nyhetsbrev med aktuell information och uppdateringar till alla företag med angiven e-postadress i företagsregistret och till andra intresserade.

Hör gärna av er om det är något ni vill att vi ska lyfta särskilt i Näringslivsnytt.

Läs mer och registrera din e-post