Artikeln publicerades 19 april 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Näringslivsmorgon med Johan Andersson från Mellby Gård

Det var stort intresse idag när Johan Andersson från Mellby gård och Charlotte Heliosson från StyrelseAkademien Sydost kom på besök till vår Näringslivsmorgon.

Morgonen inleddes med att Eva Ballovarre (S), kommunstyrelsens ordförande och Håkan Persson, ordförande i Växande Älmhult hälsade deltagarna välkomna.

Intressanta presentationer på programmet

Först ut var Johan Andersson, vd på Mellby Gård, som berättade om resan de gjort från starten 1986 fram till idag. Hur kombinationen av hjärta och hjärna är ledorden för hur de investerar och utgör grunden för "Mellbymodellens" tre hörnpelare långsiktighet, aktiv ägarstyrning och delägarskap. Mellby Gård är idag verksamma inom en mängd olika branscher och har dessutom stort engagemang för sociala projekt och idrott.

Med de utmaningar som företag i allmänhet kan komma att stå inför de närmsta åren, framtidsspanar Johan att en av hörnpelarna i Mellbymodellen är vägen framåt, nämligen vikten av att tänka långsiktigt.

Att lyfta styrelsearbetet

Näst upp att presentera var Charlotte Heliosson, verksamhetsledare på Styrelseakademien Sydost. Hon berättade om på vilket sätt de kan hjälpa företagare att lyfta styrelsearbetet, bland annat genom utbildningar och rekrytering av externa ledamöter.

Nästa Näringslivsmorgon

Den 13 juni blir nästa näringslivsmorgon, mer information och inbjudan kommer att skickas ut samt läggas på vår webbplats.