Artikeln publicerades 12 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Möt några av våra företagare i kommunen

Nu är snart fiskesäsongen här. Är du intresserad av en dagstur med en fiskeguide? Möt Christian Krintel som har över 35 års erfarenhet av sportfiske och driver det lokala företaget, Swedfishing. Han erbjuder bland annat handledning inom sportfiske, guidade fisketurer, teambuildning och uthyrning av båt.

Christian utgår från Stenbrohult i Älmhult men det finns stora möjligheter att upptäcka olika områden runt omkring. Båtarna är av hög kvalité och har högteknologisk utrustning, som ingår när man åker på fisketur.

- Det kvittar om man är en nybörjare som inte haft ett fiskespö i handen innan eller om man är en dedikerad fiskare, det här är för alla, säger Christian.

Hur kommer det sig att du fastnade för sportfiske?

Det är en väldigt lång historia men det startade nog med att jag var ute och fiskade med skolan och ingen fick någon fisk. Det satt dock någon kille vid sjön som fick massor! Jag tänkte att detta fick jag lära mig och, ja, jag lär mig fortfarande nya saker varje gång jag är ute. Varje dag är unik.

Berätta lite om resan från det att du startade ditt företag, hur det har utvecklats och hur det ser ut idag.

Företaget är ganska nytt och det var lite av ett experiment som jag kunde köra parallellt med min konsultverksamhet Krintel Consult. Men det börjar att rulla på lite nu och jag har lagt till företagsevents och teambuilding på programmet.

Hur många besökare får du under en säsong?

Vi får se men det verkar ganska positivt. Det har varit flera kunder under våren i år än totalt förra året. Innan hade jag ungefär 10–12 båtturer på ett år, nu har jag redan haft det. Mina besökare är i 9 fall av 10 från Danmark då jag har lyckats bra med marknadsföringen där. Nu är mitt mål att nå ut till fler här i närområden men även längre i väg.

Läs mer om fiske i Älmhults kommun här