Artikeln publicerades 27 september 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Lärare från Älmhult åker till internationell lärarkonferens

Linda Svennarp och Camilla Ring, lärare i årskurs 4–6 på Klöxhultsskolan, åker till Nobel Prize Teacher Summit i Stockholm.

Lärare på Klöxhultsskolan i Älmhult har vunnit pris i Region Kronobergs satsning Mot nya höjder. Priset är biljetter och resa till den stora lärarkonferensen Nobel Prize Teacher Summit i Stockholm 30 september.

Under flera år har Region Kronoberg anordnat projektet Mot nya höjder – i syfte att öka elevers intresse för matematik, teknik och naturvetenskap. Lärarna som deltagit under vårens program i Vetenskapshuset i Markaryd gavs chans att vara med i en utlottning. Några av vinnarna är Camilla Ring och Linda Svennarp i årskurs 4–6 på Klöxhultsskolan.

Stor lärarkonferens

På fredag den 30 september möter de lärare från över trettio länder. De möter också nobelpristagare, toppforskare och fredsaktivister.

Årets tema på Nobel Prize Teacher Summit är hållbarhet. Frågor som diskuteras är bland annat vilken roll lärare kan spela för att åstadkomma förändring. Hur kan utbildning vara drivkraften för en hållbar framtid?

Ny inspiration

Initiativet till konferensen bygger på Nobelprisets förmåga att inspirera människor att söka kunskap, att ställa frågor och att försöka förstå och förbättra världen. Utan bra lärare skulle det inte bli några nya Nobelpriser.

– Att få åka i väg och träffa andra lärare från olika länder känns väldigt inspirerande. Det ska också bli mäktigt att få lyssna till några av nobelpristagarna, berättar Camilla.

– Det känns som en stor förmån att få lyssna till människor vars idéer på olika sätt förändrat världen. Tack vare projektet Mot nya höjder och Vetenskapshuset är detta möjligt, säger Linda.

Med på resan åker också deras lärarkollegor Amanda Martinsson och Cecilia Winlund.

Nobel Prize Teacher Summit

Konferensen arrangeras av Nobel Education Network och är en internationell konferens i syfte att hylla och stärka läraryrket. Konferensen återkommer årligen i oktober och handlar om aktuella utmaningar inom utbildning och skola.

Vi önskar Linda, Camilla, Amanda och Cecilia en härlig resa!