Artikeln publicerades 30 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Lämna in din gamla mobil, surfplatta eller dator till oss på Älmhults kommun

Nu kan du lämna in din gamla it-elektronik, som du inte längre använder, till återbruk eller återvinning. För pengarna som insamlingen ger arrangerar vi en aktivitet för barnen i kommunen. Insamlingen pågår fram till den 3 juni.

Det kan vara smartphones, bärbara och stationära datorer, surfplattor eller skärmar. Det finns inga begränsningar i ålder på det du lämnar in. Det gör inte heller något om enheten är trasig eller defekt. Din enhet kommer att raderas på all information och avidentifieras innan den får möjligheten att återanvändas i något annat sammanhang, av någon annan.

Din gamla elektronik blir en aktivitet för barn

För det ekonomiska värdet av de enheter som kan återanvändas kommer Älmhults kommun att anordna en aktivitet för barnen i kommunen. Hjälp oss att samla in många gamla mobiler, datorer och annan IT-utrustning. Värdet av det vi samlar in går oavkortat till aktiviteten. Mycket insamlad elektronik ger möjlighet till en större aktivitet!

Hållbar hantering

Elektronikskrot är den störst växande avfallstypen i världen. I världen produceras det kring 50 miljoner ton elektronikavfall per år. En hel del av det går att återanvända och på så sätt förlänga livslängden för IT-produkterna. Vi har ett samarbete med Atea som återbrukar och återvinner IT-utrustning åt flera stora myndigheter och företag.

Återanvändning är det absolut bästa alternativet för en hållbar hantering. De enheter som inte går att återanvända återvinns och metaller och mineral används igen.

Lämna till servicecenter

Du är välkomman ett lämna in IT-prylarna till oss på servicecenter.

Öppettider servicecenter