Artikeln publicerades 19 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Idag startar Älmhultsfestivalen: Tre frågor till Jörn Engkvist, festivalgeneral

Fredag och lördag 20-21 maj är det fest i hela Älmhult. Programmet rymmer allt från tivoli och artister till barnteater och modevisning. Vi passade på att ställa frågor till Jörn Engkvist, festivalgeneral och kultur- och fritidschef, för att få bästa tipsen inför festivalen.

Hur är känslan inför festivalen?

– Jag har en fantastisk känsla i kroppen! Spänd förväntan, lite nervöst men också stolthet över att vi med gemensamma krafter tagit fram ett bra program. Det blir två spännande dagar med artister och aktiviteter för barn och ungdomar och med härliga knallar och matvagnar. Jag vill också passa på att rikta ett stort tack till att som är med och arrangerar festivalen.

Är det någon programpunkt som du vill lyfta fram lite extra?

– Oj, den var svår. Men det som är bra är att det finns något för alla. Allt från bra barn- och ungdomsnummer på fredagen till ett mer vuxet program på lördagskvällen.

Ett nummer som alla familjerna inte får missa är Theoz på fredag kväll och sedan har vi Arkadia som är svensk mästare i två av tre huvudkategorier. De två titlarna han har med sig är ”Svensk Mästare i Scenmagi” och ”Svensk Mästare i Barntrolleri”. Nu är det väl bara att säga som det sägs på melodifestivalen – Nu kör vi!

Vad finns det för mat, snacks och dryck på området?

– Det finns en rad olika matkoncept att välja mellan. Allt från lättare rätter till grilltallrikar, churros och glass.

Har du fler tips?

  • Även om solen skiner på dagen är kvällarna kalla. Ta med ordentligt med kläder så du inte fryser.
  • På vissa framträdanden kan det vara tryck i publikhavet. Vet du med dig att du inte gillar när det blir för trångt, ställ dig lite vid sidan eller längre bak.
  • Använd gärna öronproppar!
  • Ta hand om varandra. Tillsammans skapar vi en härlig festivalupplevelse.