Artikeln publicerades 3 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Fler än 700 elever från Älmhult besöker årets Yrkes-SM i Kronoberg

Elev tävlar i yrkes-SM

Den 10–12 maj arrangeras Yrkes-SM i Växjö. Från Älmhult åker cirka 700 skolelever för att bland annat prova på olika yrken och för att få upp intresset för yrkesutbildningar. Under eventet tävlar tre elever från Haganässkolan.

Över 13 000 är redan anmälda till att besöka Yrkes-SM i Växjö. Evenemanget är ett av Sveriges största satsningar för att öka intresset och rekryteringen till yrkesutbildningar. Genom arrangemanget mäter hundratals av Sveriges mest yrkesskickliga ungdomar sina krafter mot varandra.

Inspiration och ny kunskap

Elever och lärare från årskurs 7 och årskurs 8 på Linnéskolan i Älmhult är nu redo för spännande dagar. Yrkes-SM ger eleverna en unik möjlighet att på ett enkelt sätt skaffa sig nya kunskaper om ett stort antal yrken och hantverk.

-Ett besök på Yrkes-SM ger ungdomarna chansen att få inspiration och information som sätter i gång tankarna till kommande studie- och yrkesval, berättar Anna Frisk, studie- och yrkesvägledare på Linnéskolan.

Elever från Haganässkolan tävlar

Under Yrkes-SM tävlar också tre elever från Haganässkolan i Älmhult som är specialister på träarbete.

-De tränar för fullt och de kommer att vara på plats i Växjö måndag till torsdag nästa vecka, berättar Mats Böckman, lärare på Haganässkolan.

Vi säger stort lycka till - August Bengtsson, Rama Alwazir och Sixten Dehman Johansson.