Artikeln publicerades 26 april 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

En förmiddag för bättre företagsklimat

Fem personer står uppradade och ler mot kameran inomhus i industri-liknande miljö.

På bild från vänster: Ulrica Bennesved regionchef Svenskt Näringsliv, Eva Ballovarre ordförande i kommunstyrelsen (S), Anders Svensson, vd Texo, Gusten Mårtensson, första vice ordförande i kommunstyrelsen (C), Kjell Svensson, produktchef Texo.

Under måndagen besökte Svenskt Näringslivs regionchef Älmhult och företagen Texo och Alfing tillsammans med politiker och näringslivsutvecklare på kommunen.

Texo och Alfing är två exempel på företag som satsar och investerar för framtiden i Älmhults kommun. Samtidigt upplever företagen stora utmaningar med att hitta rätt personal till de växande verksamheterna och där behöver kommun och näringsliv samverka för att komma fram till lösningar på problemet. Vikten av snabb, effektiv och kommunikativ myndighetsutövning var också något som togs upp.

Förutom Svenskt Näringslivs regionchef Ulrica Bennesved så var även Eva Ballovarre ordförande i kommunstyrelsen (S), Gusten Mårtensson, första vice ordförande i kommunstyrelsen (C) och Lars Persson, näringslivsutvecklare med på besöket.

Förmiddagen avslutades med en företagsklimatslunch tillsammans med representanter från näringslivet och några av de lokala näringslivsorganisationerna. Gusten Mårtensson gav en nulägesbild över företagsklimatet i kommunen och vilka åtgärder och konkreta aktiviteter som görs för att skapa de bästa förutsättningarna för att starta, driva och utveckla företag i Älmhults kommun. Med sig från lunchen fick kommunen många bra och konkreta förslag på hur företagsklimatsarbetet kan skruvas upp ytterligare.

Har du några fler tankar och idéer på vad vi kan göra för att bli en företagsvänligare kommun? Kontakta gärna Lars Persson.lars.persson@almhult.se

Fyra personer står uppradade och ler mot kameran inomhus med en tavla på en traktor bakom sig.

På bild från vänster: Gusten Mårtensson, första vice ordförande i kommunstyrelsen (C), Claes-Göran Claesson, vd Alfing, Ulrica Bennesved regionchef Svenskt Näringsliv, Eva Ballovarre ordförande i kommunstyrelsen (S)