Artikeln publicerades 8 september 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Elever på Paradisskolan i Älmhult klippte bandet när skolan invigdes

Ballonger, musik och bandklippning! Under onsdagen invigdes Paradisskolan och alla besökare fick möjligheten att kika in i de nya lokalerna.

Älmhult växer så det knakar och nu är en helt ny skola invigd. Inom loppet av fem år har två nya skolor byggts.

– Det känns otroligt kul och värdefullt att vi nu kan få öppna den här skolan. Det är ett kvitto på att kommunen växer och att behovet av skolplatser ökar. Byggandet av skolan har varit ett fint samarbete mellan alla inblandade, vilket har resulterat i vackra och funktionella lokaler, säger Anna Rix Grönvall, grundskolechef.

Anna Rix Grönvall hälsade alla välkomna till invigningsfesten. Kommunstyrelsens ordförande Gusten Mårtensson (C) och utbildningsnämndens ordförande Thomas Harrysson (C) höll tal.

Elever välkomnade och klippte bandet

Invigningsbandet klipptes av elever i årskurs 2 på Paradisskolan. Därefter öppnades dörrarna och det bjöds på snittar och dricka. Elever och lärare visade alla besökare runt i den nya skolan och på skolgården bjöds det på popcorn till alla barn. Hoppborgen stod redo för de som önskade.

Under kvällen invigdes också de tre konstverk som smyckar skolan: ett verk för idrottshallens fasad, ett verk för utomhusmiljön och ett verk för skolans interiör.

En skolmiljö i framkant

Skolan ligger mellan bostadsområdena Paradiset, Norregård och Västra Bökhult och kan ta emot cirka 800 elever.

Byggnaden är byggd som ett passivhus där man kikar extra noga på att få ner energiförbrukningen samt att få ett bra inomhusklimat. Det är också viktigt med hög komfort och hållbarhet.

– Det är en stor förmån som är få förunnat att få vara med om att inviga en ny skola. En framtida skola byggd helt i passivhusteknik vilket skapar fantastiska förutsättningar för en hållbar skolmiljö, säger Gusten Mårtensson (C), kommunstyrelsens ordförande.