Artikeln publicerades 31 mars 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

De vann priser på årets företagargala

Under torsdagskvällen gick årets företagargala av stapeln. Älmhults kommun delade ut priset Årets eldsjäl till ungdomsteamet i Älmhults motorklubb som med sitt brinnande engagemang inspirerar och utvecklar föreningslivet. Här är vinnarna i olika kategorier.

Sedan flera år tillbaka har framgångsrikt företagande uppmärksammats i Älmhults kommun.

– I år känns det viktigare än någonsin att lyfta fram alla företag, organisationer och människor som gjort stordåd. Och äntligen kan vi träffas på riktigt igen! Jag vill rikta ett stort tack och ett stort grattis till alla pristagare som är med och utvecklar vår kommun, säger Gusten Mårtensson (C), kommunstyrelsens ordförande i Älmhults kommun.

Konferencier Isidor

Företagargalan leddes av konferenciern och magikern Isidor Olsbjörk

Under galan delades sju priser ut i följande kategorier:

Årets eldsjäl: Ungdomsteamet i Älmhults Motorklubb

Årets pristagare som ”Älmhults Eldsjäl” visar stort engagemang, föregår med gott exempel och skapar värden för hela kommunen. Pristagarna brinner för sin uppgift och har ett driv som inspirerar den äldre generationen samtidigt som det utvecklar föreningen.

Gruppen är van att följa på inslagen väg och att med hög fart nå uppsatta mål vilket gör att årets pristagare spås en lysande framtid, samtidigt kan de också vara en inspiration för fler ungdomar.

Priset delas ut av Älmhults kommun.

Årets eldsjäl: Ungdomsteamet i Älmhults motorklubb

Årets eldsjäl: Ungdomsteamet i Älmhults motorklubb

Årets företagare: Markus Forsell

Årets företagare är en företagare med driv! Under ett decennium har han tiodubblat omsättningen i bolaget. Verksamheten har utvecklats från oljetransport till villamarknaden till att serva mindre orter med bränsle och nu senast en egen tankstation - Route 23 – Powered by Forsells Oljetransport AB.

Priset delas ut av Företagarna.

Årets företagare: Markus Forsell

Årets företagare: Markus Forsell

Årets butikssäljare delades ut till Anh Dao le Thi

Med det vänligaste leendet och ett bemötande utöver det vanliga, med genuin omsorg, som gör att varje gäst känner sig både hemma och särbehandlad, där alla från pensionärer till barnfamiljer får det omtänksamhet de önskar och lite till, har hon skapat en restaurang utöver det vanliga.

Priset delas ut av Handelsplats Älmhult.

Årets butikssäljare: Anh Dao le Thi

Årets butikssäljare: Anh Dao le Thi

Årets landsbygdspris: David och Samuel Karlsson​, Kvarnatorp, Virestad

Med ett stort intresse för djur och lantbruk och har årets pristagare skapat ett stabilt företag. Resan började som ”drängar”. Sedan tog de över arrendet på gården med mjölkproduktion.​ Efter några få år köptes gårdens betesmark och åkermark. Samtidigt avvecklades ​mjölkproduktionen och en dikoproduktion utvecklades.​

Deras betande kor skapar stora arealer med öppet landskap med höga naturvärden. Kostnadsmedvetenhet och fokus på djurhälsa har givit ett lönsamt företag. Deras​ målinriktade arbete med avel har idag blivit omtalat och erkänt i branschen.

​Priset delas ut av Lantbrukarnas Riksförbund.

Årets landsbygdspris: David och Samuel Karlsson, Kvarnatorp, Virestad

Årets landsbygdspris: David och Samuel Karlsson, Kvarnatorp, Virestad

Årets nyföretagare: Blackbird Burgers ​& Bar AB

Framtiden är svår att förutse. När ni var redo att öppna så kom pandemin​ och förändrade spelreglerna. Med alla restriktioner i åtanke så är det en mycket​ stor bedrift när ni på kort tid fått lönsamhet, kunnat fastanställa och nyinvestera ​i verksamheten. Med ett genomtänkt koncept med mat, dryck, musik och ​inredning så har ni skapat en mötesplats som Älmhultsborna efterfrågat. ​Ni har gjort Älmhult till en trevligare plats!

​Priset delas ut av Nyföretagarcentrum Älmhult.

Årets nyföretagare: Blackbird Burgers & Bar AB

Årets nyföretagare: Blackbird Burgers & Bar AB

Årets utvecklingspris: Folkets Hus​

Årets utvecklingspris tilldelas en organisation som med en djärv satsning och småländsk klurighet genomfört en nystart och investering med stort inslag av ideellt arbete. Genom satsningen har organisationen gett Älmhult och dess invånare ett kulturhus som annars bara finns i storstäderna.

Vi har nu fått en ombyggd biograf, bistro med fullständiga rättigheter och en mötesplats med evenemang i toppklass för alla generationer.

​Priset delas ut av Växande Älmhult.

Årets utvecklingspris: Folkets Hus

Årets utvecklingspris: Folkets Hus

Årets lokala Skapa-pris delades ut till Petter Hegnelius

INNTQ AB är vinnaren av 2021 års lokala tävling om Stiftelsen Skapas Utvecklingsstipendium. Uppfinningen medför garanterat upplevelser i denna unika åkattraktion som är Interaktiv Berg och Dalbana. Deras uppfinningsrikedom berikar, och den Interaktiva Berg och Dalbanan är en fantastisk kombination av ett spännande äventyr i ett hisnande tempo.

Priset delas ut av Älmhults kommun och Älmhults idéförening.

Årets lokala Skapa-pris: Petter Hegnelius

Årets lokala Skapa-pris: Petter Hegnelius