Artikeln publicerades 23 november 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Årets sista näringslivsmorgon

Många pigga företagare deltog i årets sista näringslivsmorgon i PA Restaurang Catering Events lokaler. Dagens värd var Älmhults kommun och temat var Älmhult växer.

Morgonen inleddes av Simon som berättade om verksamheten bakom PA Restaurang Catering Event som sedan en tid tillbaka finns på Skånevägen. De gör frukost, lunch, catering och kvällsevent. I de nya lokalerna finns det också möjlighet för konferens.

Katya och Dmytro från volontärrörelsen Sweden stands with Ukraine tackade för all den support de fått från både företag och privatpersoner i Älmhult. Donationer från Älmhult har resulterat i bland annat 600 pallar med mat, 15 defibrillatorer, 1150 CAT tourniquets som är ett förband med syfte att stoppa livshotande blödningar och 20 pallar med medicinska förbrukningsvaror.

Vill du veta mer om deras arbete kan du följa dem på sociala medier, facebook, instagram och LinkedIn, där de heter Sweden Stands With Ukraine.

På temat Älmhult växer

Morgonen fortsatte sedan på temat Älmhult växer.

Ny lärlingsutbildning på Haganässkolan

Veronica från Haganässkolan berättade om det nya lärlingsprogrammet. En ny modern utbildning som innebär att eleverna får en gymnasial lärlingsanställning, de har ett jobb och får en utbildning samtidigt. Ett samarbete och gemensamt ansvar mellan skola och företag som ger stora möjligheter för både eleven och företaget. Det är en helt ny typ av möjlighet för att säkra framtida kompetensförsörjning.

Flera företag har redan visat intresse och vill vara med på resan. Vill du som företagare veta mer eller anmäla intresse är du välkommen att kontakta Veronica!

Samhällsbyggnad och stadsutveckling

Många nya arbetstillfällen skapas i Älmhult. Det innebär att det behövs mer mark för både verksamheter och bostäder. Detta talade Paul och Arpine från Samhällsbyggnadsavdelningen på Älmhults kommun om.

De berättade att verksamhetsmark är någonting som är efterfrågat och att man försöker hålla detaljplanerna flexibla för att skapa många etableringsmöjligheter. Älmhults kommun har idag en hel del tillgänglig verksamhetsmark för till exempel handel och kontor och även en del industrimark. Nya områden kommer att färdigställas under de närmaste åren.Hitta mer information om tillgänglig verksamhetsmark och lokaler här

Vidare berättade de om och visade bilder på några av de nya områdena för bostäder som planeras och växer fram i Älmhult, bland annat Solvikskajen och Västra Bökhult.

Mer än bara bostäder och verksamheter

När Älmhult växer skapas inte bara behov av fler bostäder och mer verksamhetsmark utan även områden för rekreation, friluftsliv och mötesplatser av olika slag. Paul och Arpine berättar att det just nu pågår två större projekt kopplade till sjön Möckeln.

Tillsammans gör vi Älmhult till en attraktiv kommun att arbeta, bo och leva i!