Artikeln publicerades 13 mars 2023

Är du redo för Älmhultsfestivalen den 26-27 maj?

Fredag och lördag den 26-27 maj 2023 blir det åter igen en hejdundrande fest i Älmhults centrum. Festivalen är till för alla – så häng med på två dagar fyllda av aktiviteter och uppträdanden.

Festivalen är en årlig tradition som är uppskattad av både invånare, besökare och förenings- och näringsliv. Även i år planeras det bli en folkfest med musik, konst, dans, mat och utställare.

I år kommer vi ha ett stort fokus på barn och unga, vilket är efterfrågat bland älmhultsborna, Vi ser fram emot att tillsammans med alla medarrangörer skapa en minnesvärd festival, säger Anton Härder (S), ordförande kultur- och fritidsnämnden.

Fredag 26 maj - mångfaldstema för allas lika värde

Under fredagen inleds festligheterna med en mångfaldsparad där det kommer att sättas färg på Älmhults centrum. Det blir parad, show och massor med framträdanden på Stortorget.

Vi välkomnar alla som ställer upp på festivalens tema att hylla och lyfta fram alla människors lika värde oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet, funktionsvariation, könsidentitet och religion, berättar Annika Holmqvist, fritidschef på Fenix fritidsgård i Älmhults kommun.

Festen kommer att pågå ett bra tag och massor med musik utlovas, berättar Jennie Winquist, rektor från Kulturskolan.

Mer om Älmhultsfestivalen

Håll utkik på almhultsfestivalen.se – vi fyller på med mer information efterhand!

Älmhultsfestivalen 2023