Artikeln publicerades 22 maj 2024

Är du nyfiken på hur det är att vara familjehem?

En kvinna och en man står framför ett grönskande torg.

Du kan träffa Emma Täck och Jonathan Svensson, som båda jobbar som familjehemssekreterare, på Stortorget på lördag den 25 maj.

Nu är festveckan i gång och på lördag kan du träffa medarbetare från Individ och familjeomsorgen på Stortorget. Bland annat söker vi familjehem och nu kan du som är nyfiken på hur det fungerar få information och ställa frågor.

Älmhults kommun är med i Socialstyrelsens kampanj om Familjehem. Kampanjen har slagit väl ut och flera intresseanmälningar har kommit in.

Vi har behov av fler familjehem och kontaktfamiljer och vi hoppas att du som funderar på att göra en insats för barn och unga kommer och pratar med oss, berättar Emma Täck, familjehemssekreterare och fortsätter:

Jag tror att behovet har blivit mer synligt och det är vanliga familjer vi söker. Familjer har olika förmågor som passar för olika barn. Det gäller att hitta den rätta familjen för det specifika barnet.

Det börjar med ett samtal

Det är enkelt att göra en intresseanmälan i e-tjänsten. Du som anmäler dig blir kontaktad av någon av familjehemssekreterare och får återkoppling.

Ofta börjar vi med ett samtal där du berättar om vilket uppdrag du är intresserad av. Du och din familj förbinder er inte till något utan detta är ett första steg för att prata om hur ni kan göra en insats. Är du nyfiken så kontakta oss, säger Jonathan Svensson, familjehemssekreterare.

Är du intresserad och bara vill prata lite kan du träffa Jonathan och Emma på lördagen under Festveckan. Från klockan 10.00 fram till klockan 14.00 på Stortorget.

På mininsats.se finns berättelser och fakta

Det finns olika sätt att engagera sig för barn och unga som inte kan bo hemma eller som behöver stöd på annat sätt. På mininsats.se kan du läsa mer om vad det innebär att vara kontaktperson, kontaktfamilj och familjehem.

Socialstyrelsen mininsats.se Länk till annan webbplats.