Artikeln publicerades 14 april 2023

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Ännu en del av Östra Möckeln vandringsled invigdes idag

Under fredagen så invigdes Möckelsnässlingan av pensionärer från olika delar av kommunen. Möckelsnässlingan är en del av Östra Möckeln vandringsled.

Kommunens arbete med att göra nya vandringsleder i Östra Möckeln är i full gång och nu så är Möckelsnässlingan redo att vandras.

Lyckad dag

Möckelsnässlingan är 8 kilometer lång och sträcker sig genom de två naturreservaten Kronan och Möckelsnäs. Invigningstal hölls av Eva Ballovarre (S), kommunstyrelsens ordförande, och Gabriel Von Horn, markägare, som även klippte invigningsbandet. Utöver det blev det en liten tur på den nya slingan, med ett stopp för fika.

Det finns inga längre vandringsleder i kommunen och det är något vi vill prioritera. Vi vill uppmuntra folk att komma ut i naturen och att röra på sig, säger Cecilia Axelsson, miljöstrateg på Älmhults kommun.

Två personer klipper invigningsband.

Arbetet med de nya vandringslederna

Tanken bakom projektet i Östra Möckeln är att locka ut både invånare och besökare i Älmhults natur. Genom slingan så blir två separata besöksmål, naturreservatet Kronan och naturreservatet Möckelsnäs, istället ett sammankopplat besöksmål. Förhoppningen är att det ska ge en bättre helhetsupplevelse och ökat intresse för naturen.

Ledmarkering och skyltning av hela Östra Möckelns vandringsled pågår under hela 2023.

Läs mer om projektet Östra Möckelns vandringsledHitta mer vandring i naturkartan Länk till annan webbplats.