Artikeln publicerades 8 maj 2023

Älmhultsfestivalen: Nu släpps fler programpunkter

Bild med texten: Älmhultsfestivalen 26-27 maj 2023

Du har väl inte missat att det blir fullt med festligheter i Älmhult 26-27 maj? Festivalen är till för alla – så häng med på två dagar fyllda av aktiviteter och uppträdanden.

Under fredagen inleds festligheterna med en mångfaldsparad där det kommer att sättas färg på Älmhults centrum. Det blir parad, show och framträdanden.

Vi välkomnar alla som ställer upp på festivalens tema att hylla och lyfta fram alla människors lika värde oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet, funktionsvariation, könsidentitet och religion, berättar Annika Holmqvist, fritidschef på Fenix fritidsgård i Älmhults kommun.

  • Kom och gå med i paraden - skapa ditt plakat och få hjälp med ansiktsmålning. Vi ses utanför IKEA Museum från kl. 15.30.
  • Avmarsch kl. 18.30.
  • Program på scenen (Stortorget) kl. 19.00.

För barn och unga

Elinor från UNGA Musik i Syd inleder festivalen på fredagen med allsångskonsert för förskolebarn och alla som vill vara med. Kom och sjung!

Cirkus- och showartist på plats

Malte Knapp, en svensk cirkus- och showartist som har uppträtt på stora scener över hela världen, bland annat i Las Vegas, finns på plats och överraskar under båda festivaldagarna. Publiken bjuds på spektakulär familjeunderhållning med vågade balansnummer på stolar och rullande cylindrar, jonglering med knivar och svärd.

Det blir två spännande dagar med artister och aktiviteter för barn och ungdomar. Ett nummer som familjer inte får missa under festivalen är Grannen Måns på lördag och sedan har vi cirkusartisten Malte Knapp som bjuder publiken på konster i världsklass, säger Helen Carlsson, kulturstrateg.

Käpprätt in i hästarnas värld

Under lördagen gästar Teater Fenix Älmhult med sin humoristiska pardressyr och såväl små som stora käpphästälskare är välkomna. Med höga ambitioner och vacker musik framför ”Svenska Ryttareliten” sin pardressyr på finryktade hästar. Välkommen att besöka stallet, på Stortorget, med 27 föl/käpphästar som både stora och små får rykta, mata eller rida på, tillsammans med de två ryttarna från Teater Fenix.

Ännu mer hästaktiviteter står Linnébygdens ridklubb för.

Utställningen Färg och design

Passa på att se vad kommunens förskoleklasser och elever i årskurs 1 skapat under vårterminen på IKEA Museum! Under våren har eleverna deltagit i Skapande skola-projektet ”Färg och design, hur känns det?”, som är ett samarbete mellan Älmhults kommun och IKEA Museum med stöd av Kulturrådet. Under lördagen och söndagen visas elevernas alster på museet.

Fler artister

  • Malte Knapp, cirkusartist 26-27 maj
  • Tone Sekelius fredag 26 maj
  • Cherrie fredag 26 maj
  • DJ Alejandro fredag 26 maj
  • Grannen Måns lördag 27 maj
  • Da Buzz lördag 27 maj

Här hittar du programmet för Älmhultsfestivalen 2023