Artikeln publicerades 3 april 2023

Älmhultsfestivalen 2023: Cherrie och Grannen Måns redo för Älmhult

Fredag och lördag den 26-27 maj blir det en fartfylld fest i Älmhults centrum. Nu är fler artister klara – RnB-drottningen Cherrie och barnartisten Grannen Måns.

Fredag och lördag blir två fullspäckade dagar för både barn och vuxna. Nu står det klart att artisterna Cherrie och Grannen Måns uppträder under festivalen.

RnB-drottingen Cherrie har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri, såsom P3 Guld och Grammis och Grannen Måns är en av Sveriges mest populäraste barnartister.

Fredag 26 maj – fira mångfalden

Årets festival inleds med en mångfaldsparad för allas lika värde. En mångfaldsparad som garanterar färgsprakande festligheter genom Älmhults centrum.

Vi välkomnar alla som ställer upp på festivalens tema att hylla och lyfta fram alla människors lika värde oavsett ålder, kön, sexuell läggning, etnicitet, funktionsvariation, könsidentitet och religion, berättar Annika Holmqvist, fritidschef på Fenix fritidsgård i Älmhults kommun.

Fakta om artisterna

Grannen Måns började som ett youtubefenomen och har på bara två år tagit barnmusiken med storm. Han är en sprudlande artist som sjunger glada melodier med roliga texter. Kanske har ni sett honom i TV programmet Sommarlovsmorgon där han invigde med sin låt ”Sommarlov”?

RnB-drottingen Cherrie har tilldelats en rad utmärkelser för sitt artisteri såsom P3 Guld och Grammis. 2015 släppte hon debutsingeln ”Tabanja” som blev startskottet för hennes karriär. Som Sveriges RnB-drottning visar hon vägen för den yngre generationer i form av vackra melodier med starkt budskap.

Artister klara för festivalen

  • Tone Sekelius fredag 26 maj
  • Cherrie fredag 26 maj
  • Grannen Måns lördag 27 maj
  • Da Buzz lördag 27 maj