Artikeln publicerades 5 april 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Älmhultsfestivalen 2022: Första artisterna till fredagen är klara – Theoz och Saliboy

Fredag och lördag den 20-21 maj blir det en hejdundrande fest i Älmhults centrum med ett brett utbud från morgon till kväll.

Esplanaden och torget fylls med knallar, matstånd, tivoli, serveringstält och happenings. Det blir framträdanden på två scener med artister, talangjakt, barnshower, modevisning och allsång.

Ungdomarnas kväll

Fredagskvällen kommer att gå i de nya stjärnornas tecken och det blir ungdomarnas kväll. Stjärnskottet Theoz, senast från Melodifestivalen, kommer till Älmhult och vi gästas också av den populära hiphopparen Saliboy.

- Det här kommer att bli en av sommarens höjdpunkter i Älmhult, det är jag helt säker på. Det vi vill skapa är en riktigt härlig och minnesvärd kväll. Det blir ett program där det finns något för alla åldrar. Vi släpper mer information allt eftersom, säger Jörn Engkvist, projektledare.

Fakta om artisterna

Theoz

På TikTok hittade Theoz sin digitala dansscen. Över 2,5 miljoner fans följer honom och älskar varje danssteg han tar. Hitsingeln ”Het” är den mest sedda musikvideon på YouTube i Sverige och har nu över 10 miljoner visningar.

Saliboy

Med en följarskara som för bara några månader sedan bestod av ett par tusen följare har Saliboy nu etablerat sig som en av de snabbast växande RnB / rap-artisterna på den svenska hiphopscenen med över 80 000 följare sammantaget i samtliga sociala medier.

Håll utkik på Älmhultsfestivalen 2022