Artikeln publicerades 9 maj 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Älmhultsfestivalen 2022: Årets program klart!

Fredag och lördag den 20–21 maj blir det en hejdundrande fest i Älmhults centrum med ett brett utbud av artister och aktiviteter från morgon till kväll. Nu finns ett preliminärt program framtaget och fler artister är klara.

– Det känns jättekul att kunna bjuda publiken på en spännande mix av artister. Det blir en härlig blandning och vi gästas bland annat av musikalartister, lokala artister samt rock- och coverband säger Jörn Engkvist projektledare.

På lördagen framträder 10-mannabandet Carry a Stone från Hässleholm som älskar baktakt och sväng. Med blåssektion, trummor, percussion, piano, gitarrer, bas och sång på bred skånska, skapar de ett unikt sound med rötter i rock och reggie.

Musikgruppen Mixess, fyra tjejer från Norra Skåne, kommer också och underhåller med fantastisk stämsång – de sjunger och spelar låtar på sitt sätt tillsammans med orkester.

Artister som är klara sedan tidigare är bland annat Theoz och Saliboy och popartisterna Wiktoria och Clara Klingenström.

Fler tips under festivalen

  • Annika Herlitz och Kulturskolan spelar kända Disneylåtar. Annika gör den svenska rösten för Elsa i Frost och sjunger ledmotivet Gör dig fri.
  • Arkadia har mångårig erfarenhet av att underhålla på festivaler och andra event och är aktuell på SVT, Liseberg och andra stora scener. 2021 sågs han i Semifinal på Talang.
  • Fredagskvällen avslutas med Jennifer – en svensk kvinnlig DJ från Stockholm. Jennifer Love är en av Sveriges mest bokade kvinnliga Dj`s som levererar både party hits, men även elektroniskt lounge och cool klubbmusik. Hon har turnerat i Europa, Asien och Mellanöstern.