Artikeln publicerades 11 oktober 2022

Denna artikel är äldre än fem månader och innehållet kan vara inaktuellt.

Aktuella stöd att söka för dig som är företagare

När omvärlden känns ostadig kan det vara svårt att planera, inte bara för framtiden utan även för nästkommande månader. Det finns hjälp att få!

Du vet väl att du som företagare i Älmhults kommun har möjlighet att få kostnadsfri rådgivning inom olika områden, bland annat energieffektivisering, marknadsföring och digitalisering. Det finns även ekonomiskt stöd att söka för att utveckla ditt företags produkter och tjänster.

Stöd att söka

Här hittar du olika stöd som du som företagare kan söka. För mer information om de olika stöden samt om hur du ansöker, klicka på länkarna.

Konsulttimmen

Genom konsulttimmen får Kronobergs småföretagare kostnadsfri rådgivning inom till exempel digitalisering, hållbarhet och markndsföring. Som företagare väljer du mellan ett fyrtiotal konsulter och kan boka upp till sex kostnadsfria konsulttimmar.

Mer information om Konsulttimmen hittar du här Länk till annan webbplats.

Energikontor Sydost

Du som driver ett litet eller medelstort företag i Kronobergs eller Kalmar län kan få stöd av oss på Energikontor Sydost för att påbörja och/eller vidareutveckla ditt energiarbete. Energikontoret stöttar dig kostnadsfritt med energiråd och coachning i hur ditt företag kan utvecklas så att du ökar dina möjligheter att minska både kostnader och klimatpåverkan. 

Mer information om stöd från Energikontor sydost hittar du här Länk till annan webbplats.

Almi företagsstöd

Företagsstöden är checkar som kan användas för att utveckla eller ställa om det lilla till mellanstora företaget. Det finns tre olika checkar att ansöka om, omställningsckeckar, utvecklingscheckar och Microstöd. Utöver checkarna erbjuds du även rådgivning med någon av Almis erfarna rådgivare.

Mer information hittar du på Almi Kronobergs webbplats här Länk till annan webbplats.

Delta i föreläsningar

Energikontor Sydost arrangerar olika typer av föreläsningar. Klicka in och se om någon passar dig.

Hitta Energikontor sydosts föreläsningar här Länk till annan webbplats.