Familjehemssekreterare till Barn och familjeenheten

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

På Barn och familjeenheten vill vi ge barn och unga stöd av god kvalité och våra medarbetare en bra arbetsmiljö! Vår enhet är inne i en positiv förändringsprocess med tillökning av personal för att ge medarbetare rätt förutsättningar för att göra ett gott socialt arbete och utvecklas i sin yrkesroll genom kompetensutveckling och bra strukturerat stöd. Tillsammans med övriga kommuner i länet så håller vi nu på med uppstart av Yrkesresan. Yrkesresan är ett koncept för introduktion och kompetensutveckling som syftar till att ge kvalitet i varje möte mellan socialtjänstens medarbetare och invånare.

Enheten består av
- 1 enhetschef
- 2 förste socialsekreterare med inriktning mottag/utredning samt uppföljning av insatser och familjehemsvård
- 2 socialsekreterare som arbetar i mottag
- 6 socialsekreterare med inriktning utredning barn
- 6 socialsekreterare med inriktning på uppföljning av beviljade insatser för barn
- 3 familjehemssekreterare

I denna annonsen söker vi en familjehemssekreterare. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av att rekrytera, utreda, matcha, stötta och utbilda familjehem, kontaktpersoner och kontaktfamiljer. Sedan förste januari 2023 har familjehemsvården flyttat till Barn och familjeenheten. Detta ger oss goda förutsättningar i det utvecklingsarbete vi gör. Vi jobbar just nu både med att utöka vår egen resursbank men också med att förenkla våra arbetssätt och verksamhetssystem. Du kommer att arbeta närmast två erfarna och engagerade familjehemssekreterare samt ha en ledning som visar intresse för utvecklingen som vi driver tillsammans. Gemensamt tar vi ett ansvar för att bidra till ett gott socialt arbete där vi verkar för att barn och ungdomar i Älmhult ska växa upp under trygga förhållanden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du är en person som ser möjligheter och som ser dig själv som en resurs i mötet med andra människor. Du behöver både ha förmågan att vara flexibel i ditt arbetssätt men också kunna visa på tydlighet och struktur när det behövs. Du har förmågan att hitta individens egna resurser genom att vara kreativ, lyhörd och anpassningsbar utifrån olika möten.

Det är meriterande om du har gått utbildning i "En varaktig relation" samt utbildning i "Ett hem att växa i". Erfarenhet av arbete inom familjehemsvård eller eller annat socialt arbete är önskvärt.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2023-12-31
Tillträde
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tjänsten är en visstidsanställning med möjlighet till förlängning eller tillsvidareanställning.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-10
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Matilda Lejon
    Enhetschef Barn och familj
    Telefon: 0476-55190
  • Anton Härder
    Vision
    Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
A1204704/2023Ansök

Övrig information

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under annonseringstiden så vänta inte med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.