Enhetschef till Barn- och familjeenheten

Ansök

Din roll hos oss

Som chef för Barn- och familjeenheten ansvarar du för att planera, genomföra, följa upp och kvalitetssäkra verksamheten i enlighet med gällande lagstiftning och riktlinjer, i synnerhet SoL och LVU. I rollen har du det övergripande ansvaret för personal, arbetsmiljö och ekonomi. Ditt ledarskap ska bidra till att skapa förutsättningar för att medarbetarna ska kunna utföra ett arbete med god kvalitet.

På enheten arbetar förste socialsekreterare som fungerar som ett stöd i det dagliga arbetet, bland annat med att handleda medarbetarna avseende BBIC och ärendefördelning. Din närmaste chef är verksamhetschefen för Individ- och familjeomsorgen (IFO), och som enhetschef ingår du också i ledningsgruppen för IFO. Du kommer även att samarbeta med andra aktörer, både internt och externt utifrån uppdraget.

Din profil

Vi söker dig som har en socionomexamen och som har erfarenhet av en arbetsledande funktion, helst som chef. Du har tidigare erfarenhet från socialtjänstens myndighetsutövning samt det aktuella området, och är väl förankrad inom områdets lagstiftning. Det är meriterande om du har en ledarskapsutbildning.

Som enhetschef hos oss är det viktigt att du har förståelse och kunskap för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation och arbeta mot de mål som politiken satt. Uppdraget ställer stora krav på såväl självständigt arbete som samarbetsförmåga.

Personlig lämplighet är viktigt och vi kommer särskilt titta på din förmåga att kunna skapa trygghet, hållbarhet, delaktighet och engagemang. Du har en hög rättsäkerhetskänsla och en god helhetssyn.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Individ- och familjeomsorgen består av enheterna Arbete och försörjning, Barn och familjeenheten, Bistånd/LSS/Vuxen enheten, Stödenheten och Familjerätten (Gemensamma nämnden).

På Barn och familjeenheten kan du tillsammans med oss bidra till att barn och unga i kommunen växer upp under trygga förhållanden. Barnets bästa är en självklar del i det arbete vi gör. Vi strävar efter att erbjuda barn och unga kvalitativt stöd, samtidigt som vi skapar en trivsam arbetsmiljö för våra medarbetare. Vår enhet är inne i en positiv förändringsresa för att skapa rätt förutsättningar att utöva ett gott socialt arbete. Vi satsar på kompetensutveckling och välstrukturerat stöd. Just nu ingår vi i ett spännande AI-projekt som syftar till att öka tiden för det kvalitativa sociala arbetet genom att underlätta dokumentationen för medarbetare. Tillsammans med andra kommuner i länet, är vi också stolta över att vara en del av Yrkesresan, ett koncept som syftar till att skapa kvalitet i varje möte mellan socialtjänstens medarbetare och invånare.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-03-28
Ansök senast
2024-04-12

Upplysningar

 • Monika Skowronski Amaral
  Socialchef
  Telefon: 0476-55468
 • Jonathan Svensson
  Akademikerförbundet SSR
  Telefon: 0476-642548
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057

Ansökan

Referensnummer
C185670/2024Ansök