Miljöingenjör inom VA

Ansök

Din roll hos oss

Dina arbetsuppgifter som miljöingenjör är breda och du kommer att arbeta med uppgifter kopplade både till våra vattenverk och till våra reningsverk och pumpstationer.

Du kommer bland annat att vara VA-avdelningens kontaktperson mot tillsynsmyndigheter, ansvara för miljörapporteringen och övriga myndighetsrapporeringar, ta fram driftsrutiner, arbeta med att göra uppföljningar av kontrollprogram och egenkontroll, vara delaktig i utredningar kring driftsfrågor och delta i olika investeringsprojekt.

Utifrån din erfarenhet och kompetens kan du också komma att få driva egna projekt.

Din profil

Vi vill att du som söker har en akademisk utbildning eller yrkeserfarenhet inom miljö, VA och/eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant.

Som person är du engagerad, ansvarstagande och strukturerad. Du är mån om att ditt arbete är korrekt och grundligt utfört och du får framfart i ditt arbete även vid motgångar. Du har en hög servicekänsla, lätt för att samarbeta och skapa kontakter. Som Miljöingenjör har du många kontaktytor både internt och externt, och det är därför viktigt att du har förmågan att anpassa din kommunikation efter mottagare, målgrupp och situation. Därutöver är du en person som verkar och bidrar till att skapa trivsel på arbetsplatsen. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

För att lyckas i rollen som Miljöingenjör behöver du ha ett intresse för lagstiftning och gärna ha förståelse för kommunal verksamhet. Goda kunskaper i miljöbalken, dricksvattenlagstiftningen och processteknik är ett plus.

Du kan formulera dig väl på svenska, i både tal och skrift.

B-körkort krävs.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Vill du bli en del av ett sammansvetsat team med möjlighet att tillsammans förbättras och utvecklas? Du kanske har arbetat som miljöinspektör, miljöingenjör eller liknande och är nyfiken på VA? Eller har du arbetat inom VA och söker nya utmaningar? I så fall ska du söka tjänsten som Miljöingenjör på Älmhults kommuns VA-avdelning. Hos oss får du trevliga och engagerade kollegor, som gillar det vi gör och har kul på jobbet.

Inom VA-avdelningen arbetar 20 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggningar som består av ledningsnät, vatten- och avloppsreningsverk samt pumpstationer. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde snarast efter överenskommelse
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-04-02
Ansök senast
2024-05-01

Upplysningar

  • Helena Ahlberg
    Driftchef VA
    Telefon: 0476-551 31
  • Anton Härder
    Vision
    Telefon: 0476-550 57

Ansökan

Referensnummer
C185491/2024Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.