Lösningsfokuserad mark- och exploateringsingenjör till Älmhult!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Som mark- och exploateringsingenjör kommer du organisatoriskt att tillhöra kommunledningsförvaltningen och ingå i samhällsbyggnadsavdelningen. Avdelningen har det huvudsakliga ansvaret för Älmhults kommuns utvecklingsagenda inom samhällsbyggnad och arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, mark- och exploatering, hållbarhet, infrastrukturfrågor, bostadsplanering, lokalplanering, kommunikationer samt andra strategiska frågor kopplat till samhällsbyggnadsprocessen. Avdelningen har ett nära samarbete med kommunens övriga förvaltningar samt externa aktörer i samhällsbyggnadsfrågorna.
Tjänsten som mark- och exploateringsingenjör innebär att tillsammans med övriga medarbetare inom avdelningen samt berörda förvaltningar driva kommunens utvecklingsagenda inom samhällsbyggnaden i stort. Kommunstyrelsen är vår nämnd.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att arbeta med samhällsutveckling på ett lösningsfokuserat och kreativt sätt. Mark- och exploateringsfrågorna är av central betydelse för kommunens tillväxt. Som mark- och exploateringsingenjör kommer du ha en nyckelfunktion i Älmhults kommuns samhällsutveckling. Du kommer tillsammans med samhällsbyggnadschefen att ansvara för förhandlingar, markanvisningsavtal, exploateringsavtal, mark- och exploateringsbudget samt ekonomisk uppföljning. I rollen ingår även att ta fram avtal gällande arrenden, nyttjanderätter, servitut samt hantera kommunens tomtkö.
Som mark- och exploateringsingenjör arbetar du för att exploateringsfrågorna går i samklang med kommunens tillväxt. I din roll är du kommunens expertkunskap inom områden som avtalsjuridik, exploateringsekonomi, fastighetsbildning, genomförbarhet av projekt med mera.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant universitets- eller högskoleutbildning som lantmäteriingenjör, civilingenjör, samhällsbyggnad eller annan utbildning som vi bedömer lämplig. Du har erfarenhet av att arbeta med mark- och exploateringsfrågor, exploateringsbudget samt ekonomisk uppföljning. För att vara framgångsrik i rollen som mark- och exploateringsingenjör behöver du vara lösningsfokuserad, ha god förmåga att sätta dig in i olika arbetsuppgifter samt kunna arbeta med flera uppdrag parallellt. Som person är du driven, har mod och en hög analytisk förmåga. Du har ett utvecklingsorienterat förhållningssätt och är bra på att samverka. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal, skrift och bild.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Tekniskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Tillträde efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-01-12
Ansök senast
2023-02-12

Upplysningar

  • Paul Robertsson
    Samhällsbyggnadschef
    Telefon: 0476-551 41
  • Fackliga företrädare når du via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55000

Ansökan

Referensnummer
C120759/2023Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.