Stödpedagog till Omsorg funktionsvariation

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Omsorg Funktionsvariation söker nu efter en stödpedagog som arbetar mot gruppbostad Druvan, samt Personlig assistans.

Arbetsuppgifter

Som stödpedagog har du uppdraget att söka och införa metoder för bemötande samt införa andra individanpassade lösningar som matchar våra brukares behov. Det är din uppgift att lära ut och förmedla kunskap gällande brukarnas funktionsvariationer och behov av bemötande. I uppdraget ingår också att uppmärksamma behov av kompetensutveckling i arbetsgruppen och vara behjälplig i sökande av lämpliga kurser och föreläsningar.

I rollen som stödpedagog ansvarar du för att arbeta kvalitativt med brukarnas genomförandeplaner. Du har även arbetsuppgiften att kvalitetssäkra det som dokumenteras på uppdrag av enhetschefen samt att handleda kollegor i att dokumentera lagenligt och korrekt.

Som stödpedagog utför du även arbetsuppgifter som övriga i arbetslaget. Du förväntas vara en förebild för personalen i det pedagogiska arbetet och se brukarnas behov genom att ta fram olika strukturer eller kommunikationsstöd som behövs för brukarens självständighet och möjlighet till utveckling. Du ska också handleda kollegor i vardagssituationer.

Tjänsten är fördelad mellan gruppbostad Druvan samt Personlig assistans i en fördelning om ca 50% vardera. Tät kontakt med såväl brukare, anhöriga, handläggare och övriga i brukarens nätverk förekommer.

Kvalifikationer

Eftergymnasial specialisering inom funktionshinderområdet med pedagogisk inriktning eller annan akademisk utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Utbildningen innefattar 200 YH-poäng eller 60 högskolepoäng eller en kombination däremellan.

Du har bred kunskap om olika funktionsnedsättningar och LSS-lagstiftningen. Meriterande är erfarenhet av insatserna Personlig assistans, och Bostad med särskild service.

Du har kunskap och förmågan att praktisera lågaffektivt bemötande, vilket är en viktig del av vår verksamhet. Erfarenhet av TAKK, alternativ och kompletterande kommunikation är meriterande. Vi förutsätter att du har goda kunskaper i social dokumentation och den styrande lagstiftningen.

Ditt förhållningssätt är professionellt och ödmjukt. Du är en ansvarsfull och trygg person med förmåga att kunna reflektera kring varför situationer uppstår och utifrån det hitta lösningar.

Du bör ha god datorvana samt förmåga att uttrycka dig väl på svenska i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort erfordras inte i tjänsten, men är ett krav för att kunna ta sig till arbetsplatsen.

ÖVRIGT: Vi kallar till intervjuer löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid 100%
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2022-11-07
Ansök senast
2022-12-04

Upplysningar

  • Marlene Arvidsson
    Enhetschef
  • Ulla-Britt Andreasson
    Enhetschef
    Telefon: 0476-642442

Ansökan

Referensnummer
A1172492/2022Ansök

Övrig information

I Älmhults kommun värnar vi om våra medarbetare och som anställd erbjuds du utöver din lön, en rad olika förmåner. För oss är det viktigt att vara en attraktiv arbetsgivare, oavsett var i livet du befinner dig.

Nyfiken? Läs mer på almhult.se https://www.almhult.se/kommunpolitik/jobbaialmhultskommun

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess arbetar vi i ett kompentensbaserat rekryteringsverktyg.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.