Älmhults kommun söker rektor till Elmeskolan!

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Elmeskolan är en tvåparallellig F-6 skola i Älmhults kommun. Elever och lärare på Elmeskolan flyttade till nybyggda Paradisskolan hösten 2022 och där delar de lokaler med Paradisskolan. Skolskjuts kommer varje dag att gå från centrala Älmhult upp till Paradisskolan i Västra Bökhult.

Arbetsuppgifter

På Elmeskolan består ledningsgruppen av en rektor och en biträdande rektor. Rektorn är den som har det övergripande ansvaret på skolan, men mycket av arbetet bedrivs av er båda i nära samarbete med varandra. En viktig del av ditt uppdrag är att engagera, motivera och skapa förutsättningar för utveckling. Tillsammans med dina medarbetare arbetar ni för att utveckla undervisningens kvalité, elevernas lärmiljö, skolans värdegrundsarbete och den gemensamma arbetsmiljön. Vi är stolta över vårt arbete och vår skola och ett viktigt fokus för oss är elevernas arbete mot ökad måluppfyllelse.

Elmeskolan har implementerat elmemodellen och satsar mycket på skolutveckling. För att få ytterligare skjuts i utvecklingsarbetet har skolan under höstterminen 2022 valt att gå in i ett treårigt utvecklingsprojekt, Samverkan för bästa skola, som leds av Skolverket.

Utöver detta har vi även ett tätt samarbete med övriga rektorer inom grundskolan. Alla ledningsgrupper inom grundskolan deltar i rektorsträffar varje vecka där samverkan sker med andra skolors ledning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad och legitimerad lärare i botten, alternativt har annan pedagogisk utbildning på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledande befattning sedan tidigare, och har du genomfört rektorsutbildningen är det meriterande.

Du är väl insatt i skolans verksamhet och tycker det är kul att få påverka och bedriva utvecklingsarbete. Du tycker, precis som vi, att Elmemodellen är ett intressant och spännande pedagogiskt arbetssätt som vi kan utveckla ytterligare.

Du är en trygg och inspirerande ledare som trivs med att skapa relationer med andra människor och du är bekväm med det ansvar som följer ett ledaruppdrag. Du är tillitsfull och involverar gärna andra i ditt arbete, dessutom tar du tillvara på den kompetens dina medarbetare har för att utveckla verksamheten ur ett långsiktigt perspektiv. Du är ödmjuk inför människors olika erfarenheter och bakgrund och tycker att mångfald är berikande för ett arbetslag.

Som rektor förstår du vikten av ett välorganiserat och strukturerat arbetssätt och du är väl förtrogen med gällande lagar och styrdokument för verksamheten. Du besitter en förmåga att kritiskt granska och analysera och ser till att abstrakta planer blir handling. Slutligen är det önskvärt att du har insikt i en kommuns uppdrag gällande budget och ekonomi, offentlig styrning samt systematiskt kvalitets- och förbättringsarbete.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Chefer och verksamhetsledare
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-03-03
Ansök senast
2023-03-26

Upplysningar

  • Anna Rix Grönvall
    Grundskolechef
    Telefon: 0476-552 66
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-550 00

Ansökan

Referensnummer
C128176/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.