Kontaktperson till Funktionsstöd

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Arbetsuppgifter

Funktionsstöd söker kontaktpersoner enligt LSS.
LSS står för Lagen om stöd och service till vissa med funktionsnedsättning. Insatser enligt denna lag ska möjliggöra att personer med funktionsnedsättningar kan leva ett gott och självständigt liv. Här ingår till exempel att man ska ha möjlighet att arbeta, studera eller ha någon annan meningsfull sysselsättning. Man ska också kunna vara med i samhällslivet och till exempel kunna ta del av kultur- och fritidsutbud på samma villkor som alla andra.

En kontaktperson är en medmänniska som lyssnar och stödjer individens egen utveckling. Som kontaktperson kan du hjälpa till att bryta isolation, hjälpa individen du är kontaktperson till att komma ut och hitta på saker tillsammans eller delta i fritidsaktiviteter. En kontaktperson har rollen som en kompis, där man gemensamt hittar på roliga saker tillsammans.
Det viktiga i kontakten är ett ömsesidigt förtroende och att båda parter känner trygghet i kontakten. Den som har beviljats insatsen kontaktperson är själv med och styr vem som får uppdraget som kontaktperson.

Uppdraget som kontaktperson skrivs som ett tidsbegränsat förordnande med ett fast arvode per månad utifrån antal träffar. Du får även en omkostnadsersättning som ska täcka de utgifter du har i samband med uppdraget. Vanligtvis handlar det om ca 1 träff per vecka, 2 timmar åt gången.

Uppdraget innebär inte en anställning enligt Lagen om anställningsskydd.

Kvalifikationer

Uppdraget som kontaktperson kräver inga specifika kvalifikationer, men du som funderar på att bli kontaktperson bör:
- Vara intresserad av hur andra människor har det
- Tycka om, respektera och ha tid att vara tillsammans med andra människor
- Eftersom uppdraget inte är en anställning bör din ekonomiska situation vara ordnad.
- Du ska ha fyllt 18 år för att få bli kontaktperson.
- Ingen erfarenhet krävs

Vid uppdrag som kontaktperson till barn och ungdomar under 18 år krävs ett utdrag från belastningsregistret.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid Ett par timmar per vecka
Tillträde
Uppdragsstart enligt överenskommelse
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-09-25
Ansök senast
2023-12-31

Upplysningar

  • Margit Petersen
    Stödpedagog
  • Marlene Arvidsson
    Enhetschef

Ansökan

Referensnummer
C156652/2023Ansök

Övrig information

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.