Miljöingenjör/miljöutredare

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Inom VA-avdelningen arbetar 18 personer och avdelningen är organiserad inom Tekniska förvaltningen. VA-avdelningen ansvarar för kommunens VA-anläggning som består av ledningsnät och vatten- och avloppsreningsverk. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter som miljöingenjör/miljöutredare är breda. Du hanterar frågor kring fastigheters anslutningar till det kommunala VA-ledningsnätet. Du handlägger kundärenden utifrån vattentjänstlagen, VA-taxan och ABVA (Allmänna bestämmelser för brukande av allmän VA-anläggning). Du arbetar med fakturering av VA-kunder.

Du kommer även att arbeta med att inrätta och revidera vattenskyddsområden i samverkan med konsulter, genom framtagande av handlingar för skyddsföreskrifter och tillståndsansökan för våra vattentäkter. Du kommer ansvara för att genomföra ovanstående projekt från start till mål.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning såsom VA-ingenjör eller miljöingenjör och gärna några års erfarenhet från arbete inom VA-branschen.

Eftersom arbetet innebär mycket externa kontakter med kunder, konsulter och myndigheter är det viktigt att du är en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Intresse för lagstiftning behövs. Goda kunskaper i vattentjänstlagen och miljöbalken är ett plus.

Som person är du driven men ändå noggrann, strukturerad och har förmåga att planera och leda projekt och få framfart även vid motgångar. Du är ansvarstagande och har en hög servicekänsla och en god samarbetsförmåga.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Naturvetenskapligt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde: Snarast, enligt överenskommelse Anställningsintervjuer kommer att hållas den 6 och 7 december
Varaktighet
Tillsvidare
Antal platser
1
Publicerad
2023-11-10
Ansök senast
2023-11-28

Upplysningar

 • Mathias Karlsson
  tf VA-chef
  Telefon: 0476-551 28
 • Malin Augustsson
  VA-ingenjör
  Telefon: 0476-551 43
 • Anton Härder
  Vision
  Telefon: 0476-55057
 • Hjalmar Larsson
  Sveriges Ingenjörer
  Telefon: 0476-55193

Ansökan

Referensnummer
C163911/2023Ansök

Övrig information

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.