Skolkurator till Gemöskolan

Ansök

Din roll hos oss

Gemöskolan söker en skolkurator inför läsåret 24/25.Tjänsten är ett vikariat då den som innehar tjänsten i dagsläget troligen kommer att vara tjänstledig.
Som kurator har du en nyckelroll på skolan. Du ingår i skolans EHT-team där vi arbetar både förebyggande och främjande, men också med situationer som uppstår i den dagliga verksamheten.

Din profil

Vi ser gärna att du har lätt för att samarbeta, men också kan driva utvecklingsfrågor och handleda personal på skolan. Du kommer att ha ett nära samarbete med socialpedagogen. Genom psykosociala insatser ökar du elevernas möjligheter att nå kunskapskraven och att fungera i sociala sammanhang. Som skolkurator ska du kunna hålla stödsamtal och är skolans spindel i nätet då du sköter många av skolans kontakter med vårdnadshavare och eventuella andra myndigheter och vårdinstanser.

Du behöver behärska svenska språket både i tal och skrift. Meriterande om du har tidigare erfarenheter av skolor med övervägande elever med annat modersmål än svenska, då Gemöskolan har ca 50% elever med annat modersmål.

Tjänsten kan komma att dras tillbaka om nuvarande innehavare inte ska vara tjänstledig.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Gemöskolan är en tvåparallellig F-6 skola i Älmhult med cirka 300 elever. Skolans läge mitt i centrum ger oss rika möjligheter att ta del av Älmhults utbud av både natur och kultur. På skolan arbetar vi nära varandra i arbetslag och vi tror på att alla elever kan och vill lyckas. Vi bygger vår verksamhet på eleven i centrum, vilket skapar en stark gemenskap och en trygg skolmiljö. Språket är nyckeln till kunskap, och vi använder ett språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Deltid 65%
Tidsbegränsad till
2025-03-31
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-03-26
Ansök senast
2024-04-23

Upplysningar

  • Anna Wilhelmsson Hallum
    Rektor
    Telefon: 0476-55503
  • Fackliga företrädare nås via kommunens Servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C185226/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.