Utredningsingenjör - trafik och infrastruktur

Ansök

Din roll hos oss

Dina arbetsuppgifter som vikarierande utredningsingenjör är att genomföra handläggning inom tekniska förvaltningens verksamhetsområden. Fokus kommer att vara trafik, infrastruktur och projektstöd. Exempel på arbetsuppgifter är:

• Hantera inkommande synpunkter på trafik samt parkering.
• Utföra enklare utredningar kopplat till infrastruktur.
• Vara ett projektstöd till pågående projekt vilket omfattar att delta på möten och svara för att söka exempelvis bygg-, mark och rivningslov.
• Granska och utfärda Trafikanordningsplaner samt handlägga inkommande grävtill-stånd.
• Hantera administrativa uppgifter till exempel utfärda Lokala Trafikföreskrifter samt rapportera in data till Nationella vägdatabasen (NVDB).
• Vara en del i det interna arbetet med miljö- och hållbarhetsutveckling.

Din profil

För att lyckas i rollen bedömer vi att du har en högskoleutbildning med teknisk inriktning inom trafik, infrastruktur, bygg, miljö eller annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Eftersom arbetet innebär mycket dialog och samverkan både internt och externt, med medarbetare, kunder, konsulter och myndigheter, är det viktigt att du är en god kommunikatör som har lätt för att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du kan använda CAD och GIS samt om du har erfarenhet av projekteringsuppdrag.

Det är viktigt att du har intresse för att arbeta i en organisation med många och breda arbetsuppgifter. För att trivas hos oss behöver du ha ett stort engagemang och en vilja och förmåga att driva frågor framåt. Du är noggrann, strukturerad, ansvarstagande och har en hög servicekänsla. För oss är det mycket viktigt hur du är som person, så att du trivs med oss och vi med dig.

B-körkort krävs.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Tekniska förvaltningen ansvarar för en bredd av funktioner och samhällsservice inom kommunen. Förvaltningens funktioner är indelade i avdelningar och omfattas av kommunens fastigheter, infrastruktur och grönytor, räddningstjänst, måltidsverksamhet och VA-verksamhet.

Förvaltningen rekryterar en vikarierande utredningsingenjör för handläggning inom området teknisk service, infrastruktur och projekt. Inom Tekniska förvaltningen finns en funktion, Projekt och Planering, som ansvarar för analys, utredningar, projektplanering, projektledning, och administration. Till denna funktion söker vi en vikarierande utredningsingenjör med kompetens och intresse för infrastruktur, samhällsbyggnad och projekt inom det tekniska området.

Projekt och planeringsfunktionen består av 5 medarbetare som arbetar och rapporterar direkt till tekniska chefen. Vi arbetar efter kommunens värdeord som är professionalism, öppenhet och engagemang samt att kommuninvånaren alltid är i fokus.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Bygg och anläggning
Anställningsform
Tidsbegränsad anställning
Omfattning
Heltid
Tidsbegränsad till
2025-05-30
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse. Eventuell möjlighet till förlängning.
Varaktighet
6 månader eller längre
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-03-13
Ansök senast
2024-04-07

Upplysningar

 • Emelie Lindholm
  Gatuingenjör
  Telefon: 0476- 55119
 • Lars Lund
  Fastighetschef
  Telefon: 0476 - 550 20
 • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
  Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C182671/2024Ansök

Övrig information

Anställningsintervjuer planeras till vecka 16.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.