Gymnasielärare i Idrott och ett annat ämne.

Om arbetsplatsen

Älmhults kommun befinner sig i ett expansivt utvecklingsskede och befolkningen växer som aldrig förr. Vi behöver medarbetare som aktivt och engagerat bidrar till kommunens fortsatta utveckling. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Goda kommunikationer gör det lätt att pendla.

Haganässkolan ligger i Älmhult i Småland, alldeles nära gränsen till Skåne. Hos oss går ca 1150 elever och det finns många olika utbildningar både högskoleförberedande och yrkesprogram, introduktionsprogram, IB-program, SFI, vuxenutbildningar och gymnasiesärskola.
Haganässkolan är mer än en skola. Här finns både gym, sportanläggning och simhall. Vår målsättning är att ge våra elever kunskap, mod och kraft att forma och möta en bättre framtid.

Arbetsuppgifter

Som lärare hos oss kommer du att undervisa i ämnet Idrott och hälsa på våra gymnasieprogram samt i ett annat ämne. Undervisningen i Idrott kan kombineras med flera olika ämnen.
Du planerar din undervisning i samverkan med andra lärare samt deltar i sambedömning inför betygsättning. Du deltar aktivt i vårt utvecklingsarbete och i det kollegiala lärandet. I din roll ingår mentorskap och det är en självklarhet att samarbeta med vårdnadshavare.

Kvalifikationer

Du är legitimerad gymnasielärare med behörighet i dina ämnen. Erfarenhet som lärare är meriterande.

Som lärare behöver du ha en god
pedagogisk förmåga och kunna anpassa undervisningen efter gruppens och individernas behov. Du behöver kunna samarbeta, ha en god kommunikativ förmåga och ha ett positivt förhållningssätt. Uppdraget som lärare kräver även att du kan planera och strukturera ditt arbete effektivt.

Organisatoriskt tillhör du en basgrupp bestående av lärare som undervisar på ett eller två av skolans program. Samarbete inom ämnen sker i ämnesgrupper.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Pedagogiskt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde 2023-08-10 eller efter överenskommelse.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2023-05-15
Ansök senast
2023-05-28

Upplysningar

  • Olof Gustafsson
    Rektor
    Telefon: 0476-55183
  • Fackliga organisationer via kommunens Servicecenter

Ansökan

Referensnummer
A1223871/2023Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: http://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.