Fritidsledare på fritidsgårdarna i Älmhult

Ansök

Din roll hos oss

Vi behöver en ny kollega till det lilla, men starka och framåtriktade, arbetslaget fritidsledare i Älmhults kommun. Fritidsgårdens verksamhet har expanderat mycket under 2019-2023 med ett flertal nya öppningstillfällen och ny öppning av fritidsgården Freja (gymnasieelever) i nya lokaler. Vi har även Fenixhallen på fredagar med olika bollsporter, genom ett lyckat samarbete med RF Sisu och lokala föreningar i kommunen. Vi har kommit långt i vårt utvecklingsarbete men vill inte stanna upp. Nu hoppas vi på att finna en driven och kreativa kollega som vill fortsätta detta arbete tillsammans med oss, en fortsatt resa full med skratt och kärlek till uppdraget som fritidsledare.

All vår verksamhet genomförs tillsammans med ungdomar och kollegor. Vi utvärderar oss själva genom speglingar efter varje öppet tillfälle på gårdarna och har arbetslagsträff varje vecka där vi gemensamt reflekterar, utvärderar och planerar verksamheten. Vi värnar om det fortlöpande kvalitetsarbetet.

Fritidsgårdens arbete bedrivs under så väl dag- som kvällstid, helgarbete kan förekomma vid olika arrangemang och lov/studiedagar. Söndagsöppet är ett önskemål som vi fortsätter att undersöka möjligheterna till.

Din profil

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare, socialpedagog, socionom eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Meriterat är att ha tidigare erfarenhet av arbete med ungdomar. Då vi vistas mycket utomhus i naturen ser vi extra positivt på om du har erfarenhet av friluftsliv.

Du är en är en trygg och stabil vuxengestalt för våra ungdomar och en god förebild i det du gör både på och utanför jobbet. Det är viktigt att du identifierar dig med vår värdegrund allas lika värde.
Som medarbetare i vår verksamhet är bemötande och intresset för andra människor, med fokus på ungdomar, av största betydelse. Du har lätt för att bygga starka och hållbara relationer till ungdomar och är intresserad av att lyssna till deras tankar och stärka deras bild av sig själva som en positiv kraft i samhället.

Vi är ett litet arbetslag som är väldigt beroende av varandra och varandras kompetens. Du känner dig bekväm med att ibland behöva arbeta självständigt men här gör vi mycket tillsammans. Vi är flexibla och har en strävan efter att hitta nya sätt att arbeta på där det behövs. Det är ytterst viktigt att du tar egna initiativ och har lätt för att kommunicera dina idéer med gruppen.

Om arbetsplatsen

Drömmer du om ett meningsfullt arbete som gör skillnad?

Välkommen till Älmhults kommun – där möjligheterna att göra skillnad i människors vardag är stora! Vi behöver engagerade medarbetare som vill vara med och forma vår kommun framåt. I Älmhult kombinerar du den mindre ortens fördelar och charm med en unik internationell atmosfär. Här är det lätt att leva och bo och du har nära till det mesta. Bra kommunikationer gör det även enkelt och smidigt att pendla.

Fakta om tjänsten

Yrkesområde
Socialt arbete
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträdesdatum kan diskuteras. Vi är flexibla.
Varaktighet
Tillsvidare
Erfarenhet
Ingen erfarenhet krävs
Antal platser
1
Publicerad
2024-03-01
Ansök senast
2024-04-07

Upplysningar

  • Annika Holmkvist
    Fritidsgårdschef
    Telefon: 0476-642423
  • Fackliga företrädare når du via kommunens servicecenter
    Telefon: 0476-55 000

Ansökan

Referensnummer
C179014/2024Ansök

Övrig information

Före anställning krävs registerutdrag från belastningsregistret. Gör gärna en ansökan om utdrag redan om du skulle bli kallad på intervju.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba på Älmhults kommun: https://www.almhult.se/jobba-hos-oss

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- och rekryteringstjänster i samband med den här annonsen.